ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ουρές για προσκύνημα στον Αγιο Δημήτριο

Πλήθος πιστών καταφθάνει από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, ανήμερα της εορτής του πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

 

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη Θεία Λειτουργία, ενώ η επίσημη δοξολογία είναι προγραμματισμένη για τις 13:00, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η επίσημη δοξολογία θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Κόσμος, αποστάσεις, μάσκες για τον πολιούχο της Θεσσαλονίκης

Η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη, καθώς καταβάλλονται προσπάθειες για την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, ώστε να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού της Κυριακής. Στο προαύλιο του ιερού ναού έχουν τοποθετηθεί καρέκλες τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, ενώ στον εξωτερικό χώρο βρίσκονται κεριά και λαμπάδες για τους πιστούς. Οπως αναφέρει το grtimes.gr, παρά τις μάσκες και τις συστάσεις, δεν έλειψε ο συνωστισμός που δημιουργήθηκε καθώς δεκάδες πιστοί περιμένουν στην ουρά για να περάσουν στον προαύλιο χώρο του ναού. Ωστόσο οι αστυνομικοί που βρίσκονται στον χώρο πραγματοποιούν συνεχώς συστάσεις και δίνουν οδηγίες στους πιστούς για το πότε μπορούν να προχωρήσουν προς τον ναό. Δείτε το βίντεο:

Στο προαύλιο με αποστάσεις τα καθίσματα, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που βρίσκονται στην ουρά, ο ένας δίπλα στον άλλο, για να φθάσουν στον αυλόγυρο της εκκλησίας.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας. Συγκεκριμένα, δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος και τα πέντε τελευταία ονόματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search