ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Εφιαλτική πρόβλεψη: Πάνω από 2.500 κρούσματα τέλη Νοεμβρίου – Αυτά είναι τα νέα μέτρα ζητούν οι λοιμωξιολόγοι

 


Νέα μέτρα για την μείωση στα κρούσματα από κορονοϊό αναμένεται να συζητηθούν στην επιτροπή λοιμωξιολόγων και ήδη έχει επισήμως κατατεθεί πρόταση για αλλαγές στο ωράριο στην εστίαση, με στόχο να κλείνουν νωρίτερα το βράδυ μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες, αλλά και να γίνεται νωρίτερα απαγόρευση κυκλοφορίας με στόχο να περιοριστεί η αύξηση στα κρούσματα από τον κορονοϊό.

 

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα η  καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινούμιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, η οποία τόνισε ότι αν δεν αποδώσουν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί και δεν εφαρμοστούν σωστά, υπάρχει κίνδυνος να ξεπεράσουμε τα 2.000 με 2.500 κρούσματα στα τέλη Νοεμβρίου.

 

Πρόσθεσε ότι ναι μεν τα περισσότερα τεστ αυξάνουν τον αριθμό των αναγνωρισμένων κρουσμάτων, αλλά δεν είναι μόνο αυτά.

 

Η κα Λινού είπε ότι εστίες κορονοϊού είναι και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και πρέπει να ενισχυθούν με δρομολόγια. Μάλιστα πρότεινε με ένα είδος συμβάσεων να χρησιμοποιηθούν και τα τουριστικά λεωφορεία, αλλά και να μπουν στην μάχη και τα ταξί με ένα είδος κουπονιού που θα δίνεται στους πολίτες.

 

Όσον αφορά στο σύστημα υγείας, είπε ότι απλές κλίνες πάντα μας περίσσευαν και αν πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των θετικών, και ειδικά όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, τότε μπορεί να μην μας φτάνουν οι ΜΕΘ.

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κα Λινού είπε ότι υπάρχουν και άλλα μέτρα πριν το lockdown που δεν έχουν αποφασισθεί ακόμα να χρησιμοποιηθούν, όπως περισσότερα τεστ, ειδικά στα σχολεία, αλλά και όπου είναι δυνατόν και βοηθάει και το κλίμα της χώρας μας το μάθημα σε ανοιχτούς χώρους.

 

Τα νέα μέτρα

 

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, αλλά και να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα το βράδυ. Παράλληλα υπάρχει εισήγηση για να αυξηθεί το ποσοστό στην τηλεργασία, όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του «Σκάι» ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής Αθανάσιος Τσακρής.

 

Παγώνη: Πλήρες το 75% των ΜΕΘ στην Αττική - Στα όριά του το ΕΣΥ

 

Δεν σταματά ο προβληματισμός στην επιτροπή των ειδικών και την κυβέρνηση από τα σταθερά αυξημένα κρούσματα του κορονοϊού που καταγράφονται καθημερινά στη χώρα μας, καθώς και τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, όπως και το Σαββατοκύριακο, τα νέα περιστατικά μόλυνσης ανήλθαν σε πάνω από 700, συγκεκριμένα σε 715. Οι ειδικοί τονίζουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για νέα μέτρα, ενώ την ίδια ώρα δοκιμάζονται οι αντοχές του ΕΣΥ, καθώς οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 95, ενώ συνολικά οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται σε δομές του ΕΣΥ ανέρχονται σε 922.

 

Ενδεικτικό είναι ότι, όπως τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN TV η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, στην Αττική ήδη είναι καλυμμένο το 70%-75% των ΜΕΘ. Στην ερώτηση εάν μας έχει ξεφύγει η κατάσταση, δήλωσε πως είναι ακόμη υπό έλεγχο, ωστόσο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ΕΣΥ από τις 20 Νοεμβρίου, όταν θα κάνουν την εμφάνισή τους και οι διάφορες ιώσεις.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε απεργειακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, η χώρα λόγω της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Απεργία έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ ενώ η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Κάρλο Αντσελότι μίλησε στο Movistar και επεσήμανε για την ισοπαλία 2-2 της Ρεάλ με την Μπάγερν και το πώς οι Μαδριλένοι γλίτωσαν την ήττα έπειτα από την ανατροπή των Βαυαρών. "Η . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το ευρωπαϊκό clasico βρήκε Μπάγερν και Ρεάλ ισόπαλες 2-2 στο Μόναχο για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League, χάρη στις προσπάθειες του Τζάε-Μιν Κιμ και του Βινίσιους. Ο πρώτο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μετά από δύο εκπληκτικά δυναμικές μάχες στο Παλάου Μπλαουγκράνα, Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα έδωσαν ακόμα μία το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (30/4) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Με το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, σημειώθηκε για μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο οίκημα όπου δίπλα υπήρχαν αρκετά σπίτια. Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Η φετινή Πρωτομαγιά, έξι χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια, βρίσκει όλους τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με έναν «ακήρυχτο» οικονομικό πόλεμο εκ μέρους της εργοδοσίας, με
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Τις βραδινές ώρες χθες, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από την Ομάδα Κ-9, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του
Image
Image

Search