ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Τι θα κρίνει την άρση του lockdown- Ξεχάστε την 7η Δεκεμβρίου

Αν δεν αλλάζει κάτι δραματικά και με τα σημερινά δεδομένα δεν πρόκειται να γίνει άρση του lockdown, τουλάχιστον στην ημερομηνία που ήδη γνωρίζουμε, δηλαδή στις 7 Δεκεμβρίου. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν παράτασή του ως τις 21 Δεκεμβρίου.

Μόνον με διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων ασθενών θα πρέπει να βγούμε από την καραντίνα και οπωσδήποτε όχι στις 7 Δεκεμβρίου, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Το σύστημα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού τόνισε και αν τυχόν έχουμε μια βεβιασμένη απόφαση για άρση της καραντίνας μπορεί να βιώσουμε μια υποτροπή πολύ χειρότερη από σήμερα. Ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε πάντως ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι ίσως πιο ασφαλές από το άνοιγμα και πάλι των σχολείων.


Οι έξι δείκτες που θα δώσουν το πράσινο φως για την άρση lockdown

Εντείνονται όλο και περισσότεροι οι φωνές των λοιμωξιολόγων που ζητούν αυστηρή τήρηση των μέτρων και στις γιορτές των Χριστουγέννων.

«Μικρή άρση μέτρων και μεγάλη προσοχή» ζήτησε ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος, από τον ΣΚΑΪ, οποίος προσδιόρισε αυτή τη μικρή άρση μεταξύ 14 με 21 Δεκεμβρίου.

Στο ίδιο κανάλι εμφανίστηκε και η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, η οποία μίλησε για την ανάγκη να εκτονωθεί το σύστημα Υγείας πρώτα και στη συνέχεια να προχωρήσουμε στο άνοιγμα της κοινωνίας.

«Σιγά σιγά θα έχουμε επάρκεια σε κλίνες» ανέφερε ο κ. Γώγος και προσέθεσε ότι έχει αρχίσει και η επιπέδωση της καμπύλης.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη,  εξήγησε σε4  τηλεοπτική της συνέντευξη στην ΕΡΤ  ότι ο αριθμός θανάτων και ο αριθμός των διασωληνωμένων δεν μπορούν να μειωθούν αυτή τη στιγμή, αν δηλαδή δεν περάσει ένα δεκαήμερο με δεκαπενθήμερο, προσθέτοντας ότι μετά από αυτό το χρονικό διάστημα αναμένεται να υπάρξει μια μικρή μείωση τους.

 
 
Όπως είπε τότε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε με καλύτερες συνθήκες και με σταδιακή άρση των μέτρων αξιολογώντας την κάθε μέρα και μόνο εάν εφαρμόζουμε τα μέτρα όπως πρέπει. Ρεβεγιόν και τραπέζια θα πρέπει να γίνουν του χρόνου μετά τα εμβόλια τόνισε.

«Χρειάζεται αξιολόγηση των παραμέτρων καθημερινά, να περάσει αυτή η εβδομάδα να δούμε πώς θα διαμορφωθούν τα κρούσματα και μετά θα ξεκινήσουν οι εισηγήσεις για το τι πρέπει να γίνει και τι όχι». Η κ. Παγώνη μίλησε και για το θέμα του εμβολιασμού λέγοντας ότι τα εμβόλια δεν βγαίνουν αν δεν είναι ασφαλή. «Tο ότι εμείς οι γιατροί και οι υγειονομικοί θα κάνουμε πρώτοι τους εμβολιασμούς είναι ένα μήνυμα ότι δεν πάμε να αυτοκτονήσουμε και σημαίνει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και πρέπει όλοι να το κάνουμε».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του για μία από τις πιο αποκρουστικές υποθέσεις, με θύμα ένα ανήλικο παιδί, που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη. Την υ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα σοβαρό ατύχημα είχε ένας αγρότης χθες (28/03) το πρωί, στην Στιμάγκα Κορινθίας, κατά την διάρκεια εργασιών σε χωράφι. Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv.gr, ο άτυχος ά . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση σκύλων σε γυναίκα εκτυλίχθηκε το πρωί της Τετάρτης, σε πάρκινγκ της οδού Μάντικα στη Ραφήνα. Όπως αναφέρει το irafina.gr, ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο Δήμος . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
Image
Image

Search