ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Κεραμέως: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία - Ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια

Παρατηρούμε μια σταθεροποίηση τις τελευταίες εβδομάδες είπε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, στην σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό.

 

 Τόνισε ότι τα ενεργά κρούσματα είναι 6.000 με τα μισά να είναι στην Αττική. Δυστυχώς δεν βλέπουμε μείωση στην Αττική, είπε ακόμα. Ο δείκτης θετικότητας είπε ακόμα έμεινε κάτω από το 2%. Οι ενεργοί φορείς είναι περισσότεροι, τόνισε επίσης καθώς υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί. Στην Αττική η πληρότητα των ΜΕΘ είναι αυξημένη και φτάνει το 58%. Για το λιανεμπόριο είπε ότι είναι νωρίς για να δούμε το αποτύπωμα της αύξησης της κινητικότητας. 

 

Για το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων η κα Παπαευαγγέλου είπε ότι είναι προτεραιότητα. Και ανακοίνωσε ότι από την 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής.

 

«Για τις κόκκινες περιοχές εισηγηθήκαμε να λειτουργήσουν μόνο τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα μείνουν κλειστά», είπε.

 

Κεραμέως: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία 

 

Μετά λοιπόν, από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά μας που λειτουργούν από τις 11 Ιανουαρίου και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων που λειτουργούν αδιάλειπτα όλο αυτό το διάστημα, επιστρέφουν στις τάξεις και οι μαθητές Γυμνασίων και όλων των τύπων Λυκείων, με την εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης που περιλαμβάνονται στις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου.

 

Τα μέτρα είναι: 

 

– η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,

 

– τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,

 

– οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,

 

– η χρήση αντισηπτικών,

 

– οι σχολαστικοί καθαρισμοί,

 

– οι τακτικοί αερισμοί των χώρων,

 

– τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

 

– οι σχολικοί εορτασμοί με μέτρα,

 

– οι επισκέψεις / περίπατοι ανά τμήμα, κ.α

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.   . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του για μία από τις πιο αποκρουστικές υποθέσεις, με θύμα ένα ανήλικο παιδί, που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη. Την υ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα σοβαρό ατύχημα είχε ένας αγρότης χθες (28/03) το πρωί, στην Στιμάγκα Κορινθίας, κατά την διάρκεια εργασιών σε χωράφι. Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv.gr, ο άτυχος ά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
Image
Image

Search