ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο σε περιοχές της Ελλάδας

Ανησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του κορωνοϊού σε αστικά λύματα που αφορούν την περίοδο από 22 έως 28 Φεβρουαρίου. 

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σε ορισμένες περιοχές της χώρας όπως το Ρέθυμνο, ο Βόλος και το Ηράκλειο έχει εκτοξευτεί το ιικό φορτίο την εβδομάδα 22-28 Φεβρουαρίου 2021 και παρατηρούνται αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 15-21 Φεβρουαρίου 2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2. 

 

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι αυξητικές τάσεις «εκτοξεύτηκαν» για την Κρήτη και κυμαίνονται έως και +337% στο Ρέθυμνο, έως και 199% στο Ηράκλειο και έως και 154% στα Χανιά. Οι αυξητικές αυτές τάσεις κυμαίνονται έως +218% στο Βόλο και +66% στη Λάρισα ενώ οριακές κρίνονται, επίσης, οι αυξήσεις που παρατηρούνται στη Θεσσαλονίκη, στο +10%, και στην Πάτρα, στο +15%. 

 

Η Περιφέρεια Αττικής παρουσιάζει σταθεροποίηση της συγκέντρωσης του ιού στα λύματα (-3%) για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, με το ιϊκό φορτίο σε αυτά να παραμένει σταθερά υψηλό.

 

Η συγκέντρωση του ιϊκού φορτίου στα λύματα του Αγίου Νικολάου Κρήτης (+2%) παραμένει ουσιαστικά σταθερή.

 

Υπενθυμίζεται πάντως ότι την εβδομάδα 15-21 Φεβρουαρίου το ιικό φορτιο αστικών λυμάτων στο  Ηράκλειο ήταν 265%, στα Χανιά 85,1% και στο Ρέθυμνο 98,1%.

 

Συμπερασματικά προκύπτει ότι  την εβδομάδα 22-28 Φεβρουαρίου 2021 παρατηρούνται αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 15-21 Φεβρουαρίου 2021 στο ιϊκό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των περισσοτέρων περιοχών που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ πλην της Περιφέρειας Αττικής.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν στην Πάτρα τα πρατράγουδα από "επισκέπτες" που δεν ήρθαν για διασκέδαση αλλά ίσως για να γεμίσουν τη τσέπη τους, ή ακόμα και για αν ζητιανέψουν . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  Μία ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή της μαρτυρικής Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την Πέμπτη 21 Μαρτίου, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή ήταν η ποσότητα ναρκωτικών που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός άνδρα σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο κατέσχεσαν παράνομα όπλα και ερευνούν αν εμπλέκεται σε άλλα αδικήματα. Συ
Image
Image

Search