ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Β. Παπαευαγγέλου: Μεγάλη διασπορά στην κοινότητα – Αύξηση κρουσμάτων στους 15-19 ετών

Για μεγάλη διασπορά στην κοινότητα έκανε λόγο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης των ιατρικών συντακτών. Πρόσθεσε ότι η μετάδοση συνεχίζεται και είπε ότι οι περισσότερες μεταδόσεις γίνονται μέσα στις οικογένειες Με δεδομένη και τη βρετανική μετάλλαξη αντιλαμβανόμαστε ότι αν ο ιός μπει στο σπίτι πιθανώς θα κολλήσουν όλοι, σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

Πρόσθεσε ότι όταν γίνεται ιχνηλάτηση σε νέους ανθρώπους εκείνοι αναφέρουν ότι αν και γενικά πρόσεχαν βρέθηκαν με φίλους τους σε υπαίθριους χώρους χωρίς μάσκα και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να προσέχουμε διπλά χωρίς υπερβολές και απομόνωση ενώ χαρακτήρισε τη μάσκα ως τη σημαντικότερη ασπίδα προστασίας που διαθέτουμε.

 

Σχετικά με τον κυλιόμενο μέσο 7ημέρου η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας ανέφερε ότι ξεπέρασε τα 3.000 κρούσματα ημερησίως. Με τα self test αναμένεται να έχουμε περισσότερα κρούσματα τις επόμενες μέρες σημείωσε και στη συνέχεια επισήμανε τη σημασία της χρήσης τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας. “Στόχος είναι η επέκταση των self test σε όλους τους εργασιακούς χώρους το συντομότερο δυνατόν” ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ακόμα το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η προσοχή μας είναι στραμμένη στη Βόρεια Ελλάδα όπου παρατηρείται καθολική αύξηση νέων κρουσμάτων ενώ ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη είπε ότι το τελευταίο 20ημερο οι διασωληνώσεις διπλασιάστηκαν και υπολογίζεται ότι θα αυξηθούν τις επόμενες μέρες. Σταθεροποίηση παρατηρείται στην Αττική, με υψηλό όμως επιδημιολογικό επίπεδο.

 

Μίλησε για αύξηση κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 15-19 ετών και -όπως είπε- αυτό διότι τα παιδιά βρίσκονται με φίλους τους, εκτός σπιτιού.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργο και ήταν μεγέθους 4,5 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του για μία από τις πιο αποκρουστικές υποθέσεις, με θύμα ένα ανήλικο παιδί, που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη. Την υ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα σοβαρό ατύχημα είχε ένας αγρότης χθες (28/03) το πρωί, στην Στιμάγκα Κορινθίας, κατά την διάρκεια εργασιών σε χωράφι. Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv.gr, ο άτυχος ά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργο και ήταν μεγέθους 4,5 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
Image
Image

Search