Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν μετά την απολογία τους σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι δυο συλληφθέντες ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία φέρεται να σχεδίαζε επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο στην Αθήνα.
Οι δυο κατηγορούμενοι, Πακιστανικής καταγωγής, ηλικίας 27 και 29 ετών, απολογήθηκαν για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αδίκημα που είναι σε βαθμό κακουργήματος.
Η εισαγγελία, πλέον, των κατηγοριών που έχει απαγγείλει στους δυο Πακιστανούς, έχει ασκήσει και ποινική δίωξη κατ' αγνώστου, για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι συνελήφθησαν ο ένας στη Ζάκυνθο και ο άλλος στην Σκάλα Λακωνίας, φέρονται να έπαιρναν εντολές για κάθε ενέργεια που έκαναν, από πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό.
Οι δηλώσεις του δικηγόρου τους
Ο δικηγόρος των δύο Πακιστανών τρομοκρατών, Ηρακλής Στάβαρης, σε δηλώσεις του επανέλαβε πως ήταν «εβραϊκος ο στόχος τους», επισημαίνοντας πως η βιντεοσκόπηση του εστιατορίου έγινε απ' έξω και τονίζοντας πως επικοινωνούσαν μέσω μηνυμάτων από Viber και WhatsApp.
Σημειώνεται ότι κατά τη σύλληψή τους, φαίνεται να παραδέχτηκαν πως μιλούσαν με τον 30χρονο «αρχηγό».
Ειδικά ο 27χρονος Χαϊντέρ φέρεται είπε πως ενώ αρχικά δέχτηκε να πάρει μέρος στη δολοφονική επίθεση στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και έκανε πίσω, φοβούμενος μη συλληφθεί. Ωστόσο συνέχισε- όπως λέει- να συνομιλεί με τον «αρχηγό», επειδή αυτός τον εκβίαζε και επιπλέον φοβόταν πως θα έκανε κακό σε συγγενείς του, καθώς ήταν γνωστό ότι ήταν καταζητούμενος για ανθρωποκτονίες.
Από τις κωδικοποποιημές συνομιλίες όμως , που κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν οι αναλυτές της Εθνικης Υπηρεσίας Πληροφοριών προκύπτει πως οι δύο συλληφθέντες συνομιλούσαν με τον «αρχηγό» και τίποτα δεν έδειχνε ότι ο Χαϊντερ είχε ενδοιασμούς για να πάρει μέρος στη δολοφονική επίθεση.
Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί θεωρούν πως όλα τα παραπάνω είναι απλά δικαιολογίες και δεν έχουν υπόβαθρο αλήθειας.
Προφυλακιστέοι οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που σχεδίαζαν χτύπημα στου Ψυρρή
