ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Ποτέ ξανά» - Λουλούδια και κεριά στον παλαιό σταθμό για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Σε κλίμα συγκίνησης η Θεσσαλονίκη τίμησε σήμερα την ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στο Άουσβιτς. 

Με αφετηρία την Πλατεία Ελευθερίας, πραγματοποιήθηκε η σιωπηλή  πορεία μνήμης με σύνθημα «ποτέ ξανά», με κατάληξη τον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό, με αφορμή τη συμπλήρωση 81 χρόνων από την αποφράδα ημέρα που αναχώρησε ο πρώτος συρμός για το στρατόπεδο Άουσβιτς- Μπέργκεναου.

Οπως αναφέρει το thestival.gr, με λουλούδια, κεριά σε βαγόνια που βρισκόνται εντός του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η εκδήλωση με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ Ξανά».

Η συμβολική αυτή πορεία έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 81 χρόνων από το σφύριγμα του πρώτου τρένου του θανάτου για το στρατόπεδο Άουσβιτς – Μπιρκενάου, όπου εξοντώθηκαν πάνω  50.000 Θεσσαλονικείς Εβραίοι.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης χαιρετισμούς απηύθυναν οι Δημαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελουδης,  Πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ, ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Γιώργος Τζέτζης, ο αντιπρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Αλέξανδρος Χατζηγεωργιου και ο πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Σταμάτης Αγγελόπουλος, στέλνοντας όλοι τους  μήνυμα πως το φρικτό έγκλημα του Ολοκαυτώματος δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί.

Στην εκδήλωση το «παρών»έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελουδης, ο Πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ, ο Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, η βουλευτής επικράτειας της ΝΔ, Νεφέλη Χατζηιωαννιδου, βουλευτές των κομμάτων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι εκπρόσωποι των πανεπιστημίων.

Τη σημερινή εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τον πανελλήνιο σάλο που προκάλεσε η είδηση για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσα σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας με «ντίλερς» ακόμα και ανήλικους μαθητές, παρενέβη η αρμόδια Ε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα όχι μόνο σε ολόκληρη την χώρα αλλά και στην Αχαία, που κάποτε ήταν πρώτη δύναμη, είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που εκτιμά πως ο στόχος αυτός μπορεί αν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, οι οποίοι με διάφορες μεθόδους αποσπούν χρηματικά ποσά από πολίτες, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατέληξε η 44χρονη γυναίκα η οποία το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης κατέρρευσε στην πλατεία Κορνάρου μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού της. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τον πανελλήνιο σάλο που προκάλεσε η είδηση για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσα σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας με «ντίλερς» ακόμα και ανήλικους μαθητές, παρενέβη η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή διατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, οι οποίοι με διάφορες μεθόδους αποσπούν χρηματικά ποσά από πολίτες, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: "Ο μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Safety Project συνεργασία με το Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών –Μαιευτών Πάτρας, πραγματοποίησε την εκδήλωση “Family Day” όπου αφορά στα Δικ
Image
Image

Search