ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Αμετακίνητος ο Μητροπολίτης παρά τη μεσολάβηση του δημάρχου για την υπόθεση της 17χρονης

Ξεσπούν οι συγγενείς της 17χρονης Νικολέτας από την Κρήτη, που σκοτώθηκε πέφτοντας στο κενό από τη γέφυρα στο ΒΟΑΚ, για την απόφαση της Μητρόπολης να μην διαβαστεί το Ευαγγέλιο στο τελευταίο αντίο στο ανήλικο κορίτσι.

Αμετακίνητος ήταν ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου ως προς την απόφασή του να μην διαβαστεί το Ευαγγέλιο στην κηδεία της 17χρονης Νικολέτας από την Κρήτη, καθώς το επικρατέστερο σενάριο θέλει την ανήλικη μαθήτρια να αυτοκτόνησε, κάνοντας βουτιά θανάτου από τη γέφυρα, επιστρέφοντας από το σχολείο.

Η στάση του Μητροπολίτη προκάλεσε την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας κι έτσι μέλη της απευθύνθηκαν στον δήμαρχο Χερσονήσου, Ζαχαρία Δοξαστάκη, εκφράζοντάς του την ένστασή τους και τονίζοντας ότι το Ευαγγέλιο πρέπει να διαβαστεί.

Το newsit.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο μετά το σάλο που προκλήθηκε από την στάση του Μητροπολίτη. Ο κ. Δοξαστάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η τοπική κοινωνία ήρθε εδώ να μιλήσουμε και να συζητήσουμε για το ότι αυτή η στάση της Μητρόπολης τους βρίσκει αντίθετους και ότι το παιδί πρέπει να διαβαστεί κανονικά».

«Ο Μητροπολίτης είναι αρμόδιος, αυτός αποφασίζει γι’ αυτά τα θέματα. Εγώ απλά του εξέφρασα την άποψη της κοινωνίας», συμπλήρωσε.

«Δεν έψαλλαν το παιδί μας – Θα πάω να τον βρω»
Μιλώντας στο newsit.gr, η θεία της 17χρονης Νικολέτας ξεσπά: «Αυτό που μας έκαναν δεν ήταν σωστό. Ήταν ένας άγγελος. Γιατί μας το έκανε αυτό; Άλλο όταν είναι κάποιος μεγάλος, άλλο τώρα, ήταν 17χρονων, ήταν ανήλικη. Δεν το έψαλλαν το παιδί μας, έτσι όπως έπρεπε».

Και συνεχίζει, φανερά συναισθητικά φορτωμένη: «Βρήκα τον αντιδήμαρχο των Μαλίων και μου λέει για τον μητροπολίτη ότι δεν αλλάζει γνώμη. Δεν μας το είχαν πει όμως πιο νωρίς. Μου το είπαν πολύ αργά το βράδυ, γιατί το μεσημέρι που πήραμε αυτό το πανεπιστημιακό χαρτί, μας είπαν ότι θα θα ταφεί κανονικά το παιδί. Και μετά το βράδυ της Παρασκευής ο μητροπολίτης δεν δεχόταν. Εγώ αν το ήξερα από το μεσημέρι της Παρασκευής, θα πήγαινα Νεάπολη να τον βρω. Δεν θα το αφήσω έτσι, θα πάω. Θα πάμε αύριο με τον αδερφό μου».

«Σήμερα πήγαμε στο Ηράκλειο να βρούμε τους καθηγητές του παιδιού για να δούμε τι συνέβαινε, τι συμπεριφορά είχε η Νικολέτα στο σχολείο. Δεν μου έψαλλαν το παιδί».

«Μας έφυγε ένας άγγελος»
Η θεία της ανήλικης αναφέρεται και στην μεγάλη πίεση που ένιωθε η ανήλικη μαθήτρια ενόψει των Πανελληνίων: «Κανείς δεν ξέρει τι είχε μέσα στο μυαλό του. Ήταν πολύ πιεσμένο με τις σπουδές του. Ήθελε να τελειώσει και η Νικολέτα με τις πανελλήνιες για να πάει να σπουδάσει και εκείνο μαζί με την αδερφή του που σπουδάζει κτηνίατρος στην Ρωσία.

Μας είπαν οι καθηγητές ότι πιέστηκε μέσα στην τάξη όταν έγραφε και του είπε ένας καθηγητής “αν πιέζεσαι να πάρεις λίγο αέρα, και θα σου δώσω χρόνο να γράψεις”, αλλά δεν βγήκε το παιδί από την τάξη… Βγαίνοντας όμως από την τάξη, το παιδί δεν μπήκε στο λεωφορείο, όπως μπαίνουν τα άλλα παιδιά, αλλά το πήρε με τα πόδια και έφυγε κλαίγοντας. Έτσι μας είπαν. Έφυγε το παιδί πιεσμένο, ζορισμένο, αγχωμένο με όλη αυτή την κατάσταση. Δεν ξέρω τι να πω. Μας έφυγε ένας άγγελος, δεν μπορώ να το πιστέψω. Ένα 17χρονο αγγελούδι».

πηγή newsit.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα διέταξαν η προέδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, να μην προφυλακιστεί ο γνωστός ποινι . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Διαθέσιμη είναι από σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουνίου, η πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr, με την οποία όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να καταχωρίσου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην οδό Ευβοίας. ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε νεαρή ξέφυγε από την πορεία του, έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και ένα μη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παρακολουθείστε ζωντανά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: https://www.youtube.com/watch?v=mrZJze-SgaU&ab_channel=%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82%CE%A0%CE%B1%CF%84%CF%81% . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην οδό Ευβοίας. ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε νεαρή ξέφυγε από την πορεία του, έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και ένα μηχανάκι και κατέληξε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παρακολουθείστε ζωντανά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: https://www.youtube.com/watch?v=mrZJze-SgaU&ab_channel=%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82%CE%A0%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%89%CE%BD  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα πλαίσια της παρουσίας του στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, όπου ήταν προσκεκλημένος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος συναντήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού με το
Image
Image

Search