ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

12,5 κιλά κάνναβης διακίνησε σε μαθητές κύκλωμα που εξαρθρώθηκε

Στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ακατέργαστη κάνναβη, ακόμα και σε μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων, στις περιοχές Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα και Παγκρατίου, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, στην Αθήνα, τον Βύρωνα και το Παγκράτι, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, οκτώ Αλβανοί και δύο Έλληνες, ηλικίας από 18 έως 26 ετών, ενώ επιπλέον, αναζητούνται δύο Αλβανοί συνεργοί τους.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και συνεχή δράση, με σκοπό την διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης. Μάλιστα, οι δράστες διέθεταν ναρκωτικά ακόμα και σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, ενώ διαπιστώθηκε ότι η τιμή πώλησης κυμαινόταν από 5-8 ευρώ το γραμμάριο.

Οι δύο Αλβανοί, ηλικίας 24 και 26 ετών, είχαν αρχηγικό ρόλο και συγκεκριμένα παραλάμβαναν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης που εισάγονταν από την Αλβανία και τις αποθήκευαν προσωρινά στην οικία του 26χρονου. Στη συνέχεια, τις διέθεταν στα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, τα οποία αναλάμβαναν την τελική παράδοση τους στους χρήστες. Για τις επικοινωνίες τους οι δράστες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα, καταχωρημένα σε άγνωστα ονόματα, ενώ για τις μετακινήσεις τους είχαν οχήματα προσώπων του περιβάλλοντός τους.

Σημειώνεται, ότι το τελευταίο τρίμηνο η εγκληματική οργάνωση διακίνησε 12,5 κιλά περίπου ακατέργαστης κάνναβης, με χρηματικό όφελος άνω των 100.000 ευρώ.

Από τις κατ’ οίκον έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1.500 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ, ένα πιστόλι με αμπούλες αερίου και δώδεκα κινητά τηλέφωνα. Επίσης, κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, ως μέσα μεταφοράς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πέντε ακόμα συλλήψεις και συνολικά εννέα δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία στη Δυτική Ελλάδα  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας: Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 202 . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία από το πρωί του Σαββάτου (20.2.24), ενώ πλημμύρισαν δρόμοι στην Καρδίτσα και το Πήλιο. Σημειώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 2024», η Ολυμπιακή Φλόγ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδηγούσε κοπέλα και κιν
Image
Image

Search