ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Τα θύματα της τραγωδίας στη Μάνδρα Αττικής - Συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες για αγνοούμενους

Ένας 36χρονος πατέρας ενός παιδιού, ένας 54χρονος κυνηγός, ένας 57χρονος τεχνικός του ΟΤΕ μεταξύ των θυμάτων - Ένας άνθρωπος αγνοείται ακόμα - Σκηνές ανείπωτου πόνου στο Θριάσιο: Τι ήταν αυτό που μας βρήκε, αναφωνούσαν οι συγγενείς
Θρήνος και οργή στην Μάνδρα, την Νέα Πέραμο και τη Μαγούλα, που πενθούν 15 νεκρούς από τις φονικές πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου.


Στα νεκροτομεία Αθηνών και Πειραιά εκτυλίσσεται πλέον η συνέχεια της ανείπωτης τραγωδίας που προκάλεσε η θεομηνία. Μέχρι στιγμής ο θλιβερός απολογισμός είναι 15 νεκροί και 21 τραυματίες που διακομίστηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο. Οι 9 από τους τραυματίες έλαβαν ήδη εξιτήριο, ενώ οι υπόλοιποι 12 (7 γυναίκες και 5 άνδρες) κρίθηκε ότι χρήζουν νοσηλείας. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, όλοι βρίσκονται εκτός κινδύνου, εκτός από μία γυναίκα η οποία χρειάστηκε να διασωληνωθεί και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Θριασίου. Οι τραυματίες νοσηλεύονται στην Παθολογική, Πνευμονολογική και Ορθοπεδική κλινική του νοσοκομειου.

Η μακάβρια διαδικασία της μεταφοράς των σορών στο νεκροτομείο συνεχίζεται. Όπως εξηγούν ειδικοί στο protothema.gr, η νεκροψία γίνεται υποχρεωτικά όταν πρόκειται για βίαιο θάνατο. Στην προκειμένη περίπτωση, την εντολή για νεκροψία έδωσε, ως όφειλε, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία και μετέφερε στο Θριάσιο 13 από τους νεκρούς (οι υπόλοιποι 2 μεταφέρθηκαν από το Λιμενικό Σώμα).
Η συγκλονιστική στιγμή που οι ομάδες διάσωσης περισυλέγουν την σορό ενός 65χρονου, από εξωτερικό χώρο στην Μάνδρα.

Στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες της Αττικής, οι οποίες έμειναν ανοιχτές όλο το βράδυ της Τετάρτης κατόπιν εντολής του Εθνικού Κεντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), έχουν ήδη μεταφερθεί σοροί απο το Θριάσιο νοσοκομείο προκειμένου να διενεργηθούν νεκροψίες και να διαπιστωθούν κατά περίπτωση τα αίτια θανάτου. Συμφωνα με τα πρώτα δεδομένα οι θάνατοι πιθανότατα οφείλονται σε πνιγμό ή σε τραυματισμούς που προκάλεσαν στα θύματα διάφορα αντικείμενα κατά την αιφνίδια και απότομη μετακίνηση τους από τους χειμάρρους που δημιουργήθηκαν. Βεβαίως δεν αποκλείεται ως αίτιο θανάτου και κάποιο καρδιακό επεισόδιο, ιδίως σε ηλικιωμένους. Οι επικεφαλής των ιατροδικαστικών υπηρεσιών έχουν δώσει εντολή στους ιατροδικαστές να προβούν αμέσως στις αναγκαίες ενέργειες και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της νεκροψίας ώστε να δρομολογηθούν οι κηδείες από τις οικογένειες των θυμάτων.

Οι έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό, τον απεγκλωβισμό και ενδεχομένως τη διάσωση επιζώντων στα ερείπια της καταστροφής στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο συνεχίζονται μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και ενώ επικρατεί αγωνία, σύγχυση και θλίψη. Μια ατμόσφαιρα που χειροτερεύει από τις εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας ότι ο αριθμός των θυμάτων, νεκρών και των τραυματιών, από λεπτό σε λεπτό μπορεί να αυξηθεί.

Οι πρώτες αναγνωρίσεις


Από το ρεπορτάζ του protothema.gr προέκυψαν τα στοιχεία των πρώτων τριών από τους 15 νεκρούς που έχουν ταυτοποιηθεί και πρόκειται για άντρες που δεν χαρακτηρίζονται ως ηλικιωμένοι. Είναι ο 36χρονος Γιώργος Μακαρούνας, ο Μπάμπης Δημητρόπουλος 54 ετών και ο Σεραφείμ Γκορτζάς 57 ετών.

Ο Γιώργος Μακαρούνας ήταν πατέρας ενός παιδιού 3,5 ετών, κάτοικος Ελευσίνας με καταγωγή από την Κάλυμνο και το επάγγελμά του ήταν οδηγός φορτηγού. Την Τετάρτη εκτελούσε δρομολόγιο με το φορτηγό του, όπως κάθε ημέρα. Τη στιγμή που συζητούσε από το κινητό τηλέφωνο με τη μητέρα του, είδε τον χείμαρρο της λάσπης να κινείται προς το μέρος του με τρομακτική ορμή. «Μαμά φοβάμαι, πνιγόμαστε!» ήταν τα τελευταία λόγια του πριν κλείσει απότομα η τηλεφωνική γραμμή. Ο Γιώργος επιχείρησε να βγει από το φορτηγό και να απομακρυνθεί, όμως παρασύρθηκε από το ορμητικό ρεύμα και πνίγηκε. Η σορός του άτυχου οδηγού βρέθηκε αρκετή ώρα μετά από τον πνιγμό του και σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων μακριά από το σημείο όπου ακινητοποίηθηκε το φορτηγό.

πγη: proto thema.gr

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ανακοίνωση για τη βουτιά θανάτου που πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι Κυριακή 6 Μαΐου η 48χρονη διαφημίστρια στον Μώλο του Αγίου Νικολάου του παλαιού λιμένα της Πάτρας εξέδωσε το Λι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

   Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του  Α΄Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι με την χρήσηξύλινης ράβδου, έσπασε σωλήνες ύδρευσης, σε εσ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς τουΤμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικόέλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν, χθες αργά το βράδυ και σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρακαι σε περιοχές της Πάτρας και της Αιγιαλείας, στο πλαίσιο στοχευμένωνελέγχων για ηχορύπανση, τέσσερα άτομα, σε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

   Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του  Α΄Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι με την χρήσηξύλινης ράβδου, έσπασε σωλήνες ύδρευσης, σε εσωτερικό πολυκατοικία
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς τουΤμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικόέλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν, χθες αργά το βράδυ και σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρακαι σε περιοχές της Πάτρας και της Αιγιαλείας, στο πλαίσιο στοχευμένωνελέγχων για ηχορύπανση, τέσσερα άτομα, σε βάρος των οποίων σχ
Image
Image

Search