ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Τα drones στην υπηρεσία της πυροσβεστικής

 Νέο εξοπλισμό θα προμηθευτεί το επόμενο χρονικό διάστημα η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη, μετά από τη διάθεση κονδυλίου ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από την Περιφέρεια.

 

Ο νέος εξοπλισμός, θα αναβαθμίσει τεχνολογικά τις υπηρεσίες και το έργο της Πυροσβεστικής είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νησιού Νίκος Λαγουδάκης που επισήμανε ότι με την τεχνολογική εξέλιξη και την προμήθεια αυτών των εργαλείων, ενισχύεται η δυναμική της υπηρεσίας, τόσο ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης περιστατικών όσο και ως προς το χρόνο επέμβασης. Στον νέο εξοπλισμό , συγκαταλέγεται και ένα νέας τεχνολογίας drone με το οποίο η Πυροσβεστική θα μπορεί να ενισχύσει το έργο της, στο δύσκολο ανάγλυφο της Κρήτης.

 

«Με τα νέα μέσα έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούμε για να αντιμετωπίσουμε δασικές πυρκαγιές, έκτακτες καταστάσεις αλλά και τις αναζητήσεις που αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της δράσης μας. Είναι σαφές ότι με τα drone διευκολύνεται όχι μόνο το έργο των πυροσβεστών, αλλά μειώνεται και ο χρόνος που χρειάζεται για την αντιμετώπιση περιστατικών» δήλωσε ο κ. Λαγουδάκης.

 

Εκτός από το drone, προβλέπεται η ενίσχυση του εξοπλισμού με πυροσβεστικά οχήματα, με εργαλεία για τη λειτουργία της 3ης ΕΜΑΚ, ένα κλιμακοφόρο για τα Χανιά αλλά και μικρά οχήματα που θα δώσουν τη δυνατότητα στην υπηρεσία, να ανταποκριθεί ακόμη καλύτερα και αμεσότερα στις απαιτήσεις.

 

«Με τη χρήση των νέων μέσων η Πυροσβεστική θα μπορεί να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά και άμεσα. Το έχουμε άλλωστε δει σε πολλές περιπτώσεις πόσο βοηθούν. Θα σας θυμίσω ότι πριν από ένα χρόνο, στην τραγωδία με την οικογένεια στην περιοχή των Μοιρών, όπου το drone “ σκανάριζε” το ποτάμι για να εντοπίσει το όχημα μέσα στο οποίο βρίσκονταν οι άνθρωποι. Αυτή τη δουλειά αν έπρεπε να την κάνουν δύτες, θα έπρεπε να επιχειρούν επί ώρες. Επιπλέον σε μια περιοχή όπως η ενδοχώρα της Κρήτης, τα φαράγγια και τα απόκρημνα σημεία, θα χρειάζονταν πολύ χρόνο και ορειβατικό εξοπλισμό για να προσεγγιστούν» τόνισε ο κ. Λαγουδάκης.

 

Ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών αναφέρθηκε και στις αναζητήσεις ατόμων στη διάρκεια περιπατητικών και ορειβατικών διαδρομών, επισημαίνοντας ότι η νέα τεχνολογία αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας τους, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την επόμενη μέρα στην Πυροσβεστική και το πώς, αλλά κυρίως πόσο αποτελεσματικά θα μπορεί να επεμβαίνει, σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συγκλονιστική ήταν, για μια ακόμη φορά, η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, στην ομιλία της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος, έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, στον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού: Μετά το ξεφάντωμα, ώρα για αναστοχασμό κ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου, έκανε μια ιδιαίτερη ανάλυση, εν είδει σχολίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την τακτική της ΝΔ και τα πολιτικά αντ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει ως βασική επιλογή στην δεξιά πλευρά της άμυνας τον Ροντινέι, έχει κλείσει ήδη για το καλοκαίρι τον Πορτογάλο Κοστίνια από τη Ρίο Άβε, αλλά στην Βραζιλία τον συνδέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ξέσπασε σε σταθμευμένο όχημα στην συμβολή των οδών Ηλείας και Γερμανού στην Πάτρα, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Στο σημείο σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:  Η μεγάλη γιορτή του Πατρινού Καρναβαλιού, του Καρναβαλιού τηςΕλλάδας, έφθασε στο τέλος της.Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία και ειδικά το τελευταίοτριήμερο, κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περιφερειακή παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα,θέτει τρία σημαντικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλοακ
Image
Image

Search