ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Σκότωσε για να γίνει ... Hells Angel

Ηταν ένα ζεστό βράδυ του Ιουνίου του 2015 στο Κοντόκαλι της Κέρκυρας. Στο χωριό γινόταν πανηγύρι και έτσι οι ντόπιοι υποδέχονταν στον τόπο τους κόσμο από όλο το νησί αλλά και τουρίστες. Ανάμεσα στους επισκέπτες ξεχώριζαν τρεις μηχανόβιοι με τατουάζ, μέλη του περιβόητου κλαμπ «Hells Angels», οι οποίοι πάρκαραν τις εντυπωσιακές -μεγάλου κυβισμού- μοτοσικλέτες τους έξω από ψητοπωλείο. Οι Καναδοί, με τα χαρακτηριστικά πέτσινα γιλέκα, μπήκαν στο κατάστημα και παρήγγειλαν φαγητό. Στη συνέχεια έκατσαν έξω από το μαγαζί και ο ένας από τους τρεις κάθισε πάνω στη μηχανή του 41χρονου Κερκυραίου Γιώργου Γινάργυρου.

Ο 41χρονος του είπε να μην περιεργάζεται τη μοτοσικλέτα του και να κάτσει σε άλλο σημείο. Τα αίματα γρήγορα άναψαν και οι δύο άνδρες ήρθαν στα χέρια. Η συμπλοκή πήρε διαστάσεις όταν στον καβγά μπήκαν οι δύο φίλοι του Καναδού μηχανόβιου αλλά και οι θαμώνες του μαγαζιού που προσπάθησαν να τους χωρίσουν. Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν για λίγο και όλα έδειχναν ότι το επεισόδιο είχε λήξει. Ενας από τους μηχανόβιους, ωστόσο, ο οποίος γνώριζε πολεμικές τέχνες, είχε διαφορετική άποψη. Περίμενε τον Γιώργο Γινάργυρο έξω από το ψητοπωλείο και όταν βρήκε την ευκαιρία άρχισε να τον γρονθοκοπεί. Ενα από τα χτυπήματα ήταν δολοφονικό. Πέτυχε τον 41χρονο στον αριστερό κρόταφο και τον έριξε αναίσθητο στο έδαφος. Επικράτησε πανικός.

Ο τραυματίας αρχικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, αλλά κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στην Αθήνα. Επειτα από 10 ημέρες, κατά τις οποίες οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε. Η γροθιά που είχε δεχτεί ήταν τόσο δυνατή που του προκάλεσε αιμάτωμα στο κεφάλι και εγκεφαλικό οίδημα. «Ο δολοφόνος του αδελφού μας δεν ήταν το μέλος της οργάνωσης Hells Angels που καθόταν στη μηχανή και στο οποίο απευθύνθηκε ο Γιώργος. Ηταν ο φίλος του, επίσης μέλος της οργάνωσης, που ήθελε να αναρριχηθεί στο κλαμπ με βίαιες ενέργειες. Προσπάθησε να πάρει τα παράσημα από την οργάνωση σκοτώνοντας τον αδελφό μας και οι Hells Angels τον επιβράβευσαν γι’ αυτό. Δεν ήταν ένα τυχαίο και απλό έγκλημα. Είναι ο τρόπος που λειτουργούν τα μέλη αυτής της λέσχης, τα οποία για να ανέβουν στην ιεραρχία πρέπει να εγκληματήσουν» λένε στο «Εθνος της Κυριακής» οι δύο αδελφές του θύματος, Εύη και Νάντια Γινάργυρου.

Ο 41χρονος Γιώργος είχε εργαστεί για 10 χρόνια στο εξωτερικό ως καπετάνιος σε ιδιωτικά σκάφη αναψυχής. Αγαπούσε την Κέρκυρα και επέλεξε να γυρίσει στο νησί του και να πιάσει δουλειά σε μια καναδική εταιρεία, που δραστηριοποιούνταν στην ανάπτυξη τουριστικών επιχειρήσεων. Ο 38χρονος σήμερα μηχανόβιος των Hells Angels καταδικάστηκε για τον θάνατο του Γιώργου Γινάργυρου σε 15 χρόνια φυλάκιση, ποινή που δεν μειώθηκε στο Εφετείο. Ωστόσο, τέσσερα χρόνια μετά τη φυλάκισή του αφέθηκε ελεύθερος, γύρισε στην πατρίδα του στον Καναδά και πλέον κάνει καριέρα ως… tattoo artist. Το δημοφιλές κατάστημα, στο οποίο έπιασε δουλειά, βρίσκεται στην επαρχία Αλμπέρτα και τον διαφημίζει στο Facebook ως έναν καλλιτέχνη πολλά υποσχόμενο που περιμένει τους πελάτες για να αποδείξει την αξία του.

Ο Γιώργος Γινάργυρος, καπετάνιος για πολλά χρόνια στο εξωτερικό

«Θα ανταμειφθεί από το κλαμπ»

«Οι Hells Angels πλήρωσαν τους καλύτερους και πιο γνωστούς δικηγόρους. Εμείς πώς να τα βάλουμε με αυτούς; Και βέβαια θεωρούμε ότι ο δράστης θα ανταμειφθεί από το κλαμπ για το γεγονός ότι δεν πρόδωσε τα μυστικά της οργάνωσης. Στο Διαδίκτυο έγραψε ότι ο ήλιος λάμπει ξανά για εκείνον. Για τον αδελφό μας, όμως, δεν λάμπει. Με τη μικρή ποινή που καταδίκασαν τον δράστη και με την αποφυλάκισή του σκότωσαν για δεύτερη φορά τον αδελφό μας» δηλώνουν η Νάντια και η Εύη Γινάργυρου. Ο μηχανόβιος διατηρεί προσωπικό προφίλ στο Facebook, όπου ανεβάζει φωτογραφίες στις οποίες ποζάρει με το «χτισμένο» σώμα και τα τατουάζ του. Πώς, όμως, αποφυλακίστηκε τόσο γρήγορα; Οπως εξηγούν πηγές με γνώση της υπόθεσης, στις φυλακές Γρεβενών όπου κρατούνταν παρακολουθούσε εκπαιδευτικά προγράμματα και έκανε εργασίες, που του μείωσαν την ποινή, η οποία ούτως ή άλλως δεν θα ήταν στο σύνολό της εκτιτέα. Στη δίκη είχε υποστηρίξει ότι δεν χτύπησε το θύμα με σκοπό να το σκοτώσει.

Ελεύθεροι με εγγύηση

Για την υπόθεση δικάστηκαν και οι δύο φίλοι και μέλη των Hells Angels που ήταν μαζί του στο Νησί των Φαιάκων, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι καταβάλλοντας εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ. Οι αδελφές του θύματος προσθέτουν ότι έγινε οργανωμένη προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων, που θα μπορούσαν να συνδέσουν τους κατηγορουμένους με το περιβόητο κλαμπ: «Εξαφάνισαν τα γιλέκα της οργάνωσης και τα δαχτυλίδια των Hells Angels, παρότι την ημέρα που έγινε το περιστατικό τα φορούσαν κανονικά». Η παρέα των μηχανόβιων είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στην παγκόσμια συνάντηση των Hells Angels στο κάμπινγκ Δρέπανο στην Ηγουμενίτσα. Το «παρών» στο φεστιβάλ είχαν δώσει περίπου 4.000 μηχανόβιοι από όλο τον κόσμο.

Οι τρεις μοτοσικλετιστές πέρασαν από την Ηγουμενίτσα στην Κέρκυρα, όπου κατά τη διάρκεια του «τουρ» τους βρέθηκαν στο πανηγύρι στο Κοντόκαλι. Για την αποφυλάκιση και την επιστροφή του 38χρονου καταδικασθέντος στην επαρχία Αλμπέρτα ενημερώθηκαν οι Αρχές του Καναδά. Το 2015 η Αστυνομία του Καναδά είχε πληροφορίες ότι ο 38χρονος ήταν «περιφερειακό» μέλος των… κολασμένων αγγέλων, ο οποίος, όμως, ήταν ανερχόμενος και προοριζόταν για «αναβάθμιση». Για να τα καταφέρει είχε περάσει αρκετά χρόνια πληρώνοντας συνδρομές και κάνοντας «αγγαρείες» για λογαριασμό του κλαμπ. Οι δύο συνταξιδιώτες του στην Ελλάδα ήταν «full members» (ενεργά μέλη), δηλαδή ανώτερα στην ιεραρχία από εκείνον.

Χτύπησαν με βόμβα τους Ελληνες «Αγγέλους»

Σε πολλές χώρες του κόσμου έχουν κατηγορηθεί για εγκληματικές δραστηριότητες οι «Αγγελοι της Κολάσεως». Το κλαμπ ιδρύθηκε το 1948 στην Καλιφόρνια και με την πάροδο του χρόνου άνοιξε περισσότερα από 200 παραρτήματα σε όλο τον κόσμο. Οταν οι «Αγγελοι» στριμώχνονται, λόγω της εμπλοκής τους σε ποινικές υποθέσεις, συνηθίζουν να παραθέτουν ως «απάντηση» το αγαπημένο τους μότο: «Οταν κάνουμε το σωστό, κανείς δεν το θυμάται. Οταν κάνουμε το λάθος, κανείς δεν το ξεχνά». Μέλη του κλαμπ έχουν απασχολήσει και τις ελληνικές Αρχές. Τον Νοέμβριο του 2014, συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία από έκρηξη στα γραφεία παραρτήματος των Hells Angels στο Κορωπί. Η υπηρεσία που ανέλαβε την έρευνα ήταν το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στη λέσχη αλλά και στα σπίτια των μελών της, εντοπίζοντας σπαθιά, ρόπαλα, καθώς και ένα 22άρι πιστόλι. Δύο από τα συνολικά 12 μέλη του κλαμπ συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκαν υπολογιστές και έντυπο υλικό. Οι βομβιστές που «χτύπησαν» τους «Αγγέλους» χρησιμοποίησαν μασούρι με δυναμίτη. Εξω από τα γραφεία ήταν σταθμευμένες δύο… απαστράπτουσες Harley Davidson, που έμειναν ανέγγιχτες. Οι πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. για τη λέσχη στο Κορωπί ανέφεραν ότι λειτουργούσε με αυστηρή ιεραρχία και κανόνες.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ερεύνησαν τυχόν σχέσεις των μηχανόβιων με ομάδα εκβιαστών της Αθήνας, χωρίς όμως να προκύψουν στοιχεία. Με έναν «Αγγελο» είχαν ασχοληθεί οι ελληνικές Αρχές και το 2015 στη Θεσσαλονίκη. Σε έρευνα που έγινε σε διαμέρισμα, στο κέντρο της πόλης, συνελήφθη 49χρονος Ελληνας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ισπανικών Αρχών.

Ο 49χρονος κατηγορούνταν για υποθέσεις εκβιασμών, σεξουαλικής εκμετάλλευσης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και διακίνηση ναρκωτικών. Ο συλληφθείς αρνήθηκε τις κατηγορίες, αναφέροντας ότι συμμετείχε στις δραστηριότητες της λέσχης στην Ισπανία και στη Γερμανία, χωρίς όμως να γνωρίζει το παραμικρό για παράνομες πράξεις.

Πηγή: ethnos.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search