ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνική αποστολή καινοτομίας στη Λισαβόνα

 Για τέταρτη χρονιά, η Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α.) του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, συμμετείχε στο κορυφαίο ευρωπαϊκό Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Web Summit 2019, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 4 έως 7 Νοεμβρίου, στη Λισαβόνα.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος της αποστολής, πέραν των συναντήσεων και επαφών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εργασιών του Web Summit 2019, ήταν η πιστοποίηση ενός partnership, μέσω του οποίου η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει τη συνεργασία της με το Web Summit αξιοποιώντας τόσο τη δυναμική του οικοσυστήματος όσο και τις δυνατότητες δικτύωσης που αυτό παρέχει. Παράλληλα, στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκε η οργάνωση καθετοποιημένων συνεδρίων στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Web Summit, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την εικόνα της χώρας ως σημαντικού επενδυτικού προορισμού καινοτομίας και τεχνολογίας.

 

Επιπλέον, στο Web Summit δόθηκε η δυνατότητα στην Ελληνική αποστολή να συναντηθεί και με άλλα εθνικά ή περιφερειακά οικοσυστήματα καινοτομίας και τεχνολογίας και να ανταλλάξει ιδέες, απόψεις και καλές πρακτικές.

 

Σημαντικές ήταν οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης δικτύωσης που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λισσαβόνα, με προσκεκλημένα τα μέλη της Κυπριακής και της Ελληνικής αποστολής. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δόθηκε η δυνατότητα τόσο στον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γρηγόρη Ζαριφόπουλο, όσο και στον Επικεφαλής Επιστήμονα Έρευνας και Τεχνολογίας της Κύπρου, κ. Κόκκινο να δώσουν το στίγμα της αξιοποίησης της δυναμικής της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, αλλά και του ψηφιακού μετασχηματισμού που απαιτείται συνολικά.

 

Οι startups της Θ.Ε.Α. που συμμετείχαν στην αποστολή είναι: Helvia Technologies, Nanometrisis, Parity Platform, VGL Esports.

 

Η αποστολή είχε την υποστήριξη της περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, καθώς και τη συμμετοχή του ΣΕΚΕΕ, στο πλαίσιο του Attica Innovation Partnership.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο 3,1% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο 2024, από 3,2% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Ένα χρόνο πριν, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ανερχόταν σε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η αυλαία του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 έπεσε και τυπικά με την απονομή των βραβείων του Πατρινού Καρναβαλιού 2024, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας 18 Mαρτίου στη . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συγκλονιστική ήταν, για μια ακόμη φορά, η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, στην ομιλία της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος, έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, στον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού: Μετά το ξεφάντωμα, ώρα για αναστοχασμό κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ξέσπασε σε σταθμευμένο όχημα στην συμβολή των οδών Ηλείας και Γερμανού στην Πάτρα, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Στο σημείο σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:  Η μεγάλη γιορτή του Πατρινού Καρναβαλιού, του Καρναβαλιού τηςΕλλάδας, έφθασε στο τέλος της.Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία και ειδικά το τελευταίοτριήμερο, κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περιφερειακή παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα,θέτει τρία σημαντικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλοακ
Image
Image

Search