ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Από διφθερίτιδα πέθανε τελικά ο 8χρονος -Τι έδειξαν οι αναλύσεις

Από διφθερίτιδα πέθανε τελικά το 8χρονο αγόρι που έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα. Το άτυχο παιδί έφερε το βακτήριο της διφθερίτιδας και όπως έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις από δείγμα που εστάλη στη Μεγάλη Βρετανία, έχασε τη ζωή του από αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι και στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» όπου νοσηλευόταν το άτυχο παιδί, οι δύο εργαστηριακές εξετάσεις είχαν δείξει ότι ήταν φορέας του βακτηρίου.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), «σήμερα Πέμπτη 5.12.2019, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημερώθηκε από το Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας  του Ηνωμένου Βασιλείου (Public Health England), για τα αποτελέσματα των εξετάσεων για διφθερίτιδα, σε παιδί οκτώ (8) ετών που κατέληξε στις 26.11.2019  στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού» με σοβαρή λοίμωξη αναπνευστικού και θετική καλλιέργεια για τον μικροοργανισμό της διφθερίτιδας (Corynebacterium diphtheriae) σε βρογχικές εκκρίσεις. Πρόκειται για τοξινογόνο στέλεχος με έκφραση της τοξίνης της διφθερίτιδας».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα -μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται 12 κακουργήματα- ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση δέντρων σημειώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Ειδικότερα τα περιστατικά σημειώθηκαν σε Ρίο, Ακταίο και Τριταία και στα σημεία κλήθηκε η Πυροσβεστική . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο & Ελεγκτική Επιτροπή Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων. Μετά από πρόταση του πλειοψηφίσαντος των . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υποδέχτηκε, τη Δευτέρα (22 Απρίλη) το απόγευμα στο νέο Δημαρχείο της Πάτρας, τις ομάδες της αστρονομίας του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς και τους εκπα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση δέντρων σημειώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Ειδικότερα τα περιστατικά σημειώθηκαν σε Ρίο, Ακταίο και Τριταία και στα σημεία κλήθηκε η Πυροσβεστική.
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο & Ελεγκτική Επιτροπή Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων. Μετά από πρόταση του πλειοψηφίσαντος των αρχαιρεσιών που διεξ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υποδέχτηκε, τη Δευτέρα (22 Απρίλη) το απόγευμα στο νέο Δημαρχείο της Πάτρας, τις ομάδες της αστρονομίας του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς και τους εκπαιδευτικούς τους, που
Image
Image

Search