ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

ΣΒΕ: Προτάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

Την υλοποίηση πέντε δράσεων-προγραμμάτων προτείνει στην Πολιτεία η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), ενόψει του σχεδιασμού μέτρων πολιτικής για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων. Όπως διευκρινίζεται σε σημερινή ανακοίνωση, οι συγκεκριμένες δράσεις προέκυψαν από επανειλημμένες έρευνες του ΣΒΕ μεταξύ των μικρομεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων με έδρα την ελληνική περιφέρεια την τελευταία τριετία, ενώ "με βεβαιότητα η υλοποίησή τους θα έχει άμεση, έμπρακτη και μετρήσιμη θετική επίδραση στην ανταγωνιστικότητα της περιφερειακής βιομηχανίας".

 

Η πρώτη από τις πέντε δράσεις που προτείνονται αφορά τη μείωση του λειτουργικού κόστους της βιομηχανίας, με παρεμβάσεις στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, στην εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και στη μετεξέλιξη των παραγωγικών εγκαταστάσεων και των κτηρίων διοίκησης σε «πράσινα». Προτείνεται ακόμα η εφαρμογή αισθητήρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής, η ορθολογικότερη διαχείριση ανθρώπινων πόρων και διοικητικών διαδικασιών και η ανάπτυξη διαδικασιών marketing προϊόντων και υπηρεσιών με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

 

Η δεύτερη δράση αφορά την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, με βασικούς άξονες την εκπόνηση προϊοντικών ερευνών αγοράς, την προβολή διεθνώς εμπορεύσιμων μεταποιημένων ελληνικών προϊόντων σε συγκεκριμένες αγορές στόχους του εξωτερικού, και, την ανάπτυξη ή/και ένταξη ελληνικών μεταποιημένων προϊόντων σε διεθνή δίκτυα διανομής.

 

Η τρίτη έχει να κάνει με την ενίσχυση του καινοτόμου χαρακτήρα των μεταποιητικών επιχειρήσεων, με κυρίαρχους στόχους αρχικά τη σωστή οργάνωση «Τμημάτων Έρευνας και Ανάπτυξης» και ακολούθως την επαρκή δικτύωση και συνεργασία με ερευνητικά ινστιτούτα και εργαστήρια, των Ελληνικών πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων.

 

Η προσαρμογή των μεταποιητικών επιχειρήσεων στο μοντέλο της «κυκλικής οικονομίας» αποτελεί την τέταρτη προτεινόμενη δράση, με την υλοποίηση παρεμβάσεων μέτρησης και μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και εξοικονόμησης ενέργειας. Η πέμπτη προτεινόμενη δράση αφορά την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού όλων των επιπέδων οργάνωσης των μικρομεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων της περιφέρειας, μέσω της υλοποίησης προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, τα οποία απαραίτητα θα οδηγούν στην πιστοποίηση των προσόντων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων σ΄ αυτά, ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και σωστά οι προκλήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο 33,2% στην εκτίμηση ψήφου κατέγραψε τη ΝΔ η Opinion Poll στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Action 24. Στη μέτρηση αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στο 15,1% . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δραματικές στιγμές κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ο θάνατος της Μαλένας αλλά και οι ώρες που προηγήθηκαν όταν νοσηλευόταν στο «Ελπίδα» αναβίωσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη συντονισμού των συναρμόδιων υπηρεσιών για τον έλεγχο της αγοράς κρέατος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 υπό την προεδρία του Αντ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η αφρικανική σκόνη έχει καλύψει όλη την έκταση της Αττικής. Το πέπλο αφρικανικής σκόνης που «πνίγει» τον αττικό ουρανό δημιουργεί ένα απόκοσμο σκηνικό. Αυτό που είχε ήδη δημ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δραματικές στιγμές κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ο θάνατος της Μαλένας αλλά και οι ώρες που προηγήθηκαν όταν νοσηλευόταν στο «Ελπίδα» αναβίωσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μέσα από τις μα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη συντονισμού των συναρμόδιων υπηρεσιών για τον έλεγχο της αγοράς κρέατος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λόγω εργασιών αντικατάστασης τμήματος του δικτύου του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ, την Πέμπτη 25 Απρίλη από τις 8.30 π.μ. έως 5 μ.μ., θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης, σ
Image
Image

Search