ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Άρχισαν τα επεισόδια με πρόσφυγες στα σύνορα

 Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η ελληνική πλευρά, με δεδομένες τις ραγδαίες εξελίξεις στο συριακό μέτωπο και στον απόηχο της κινητικότητας που έχει προκαλέσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα η δήλωση της Αγκυρας περί ανοίγματος προς τους πρόσφυγες των πυλών που οδηγούν στην Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός δήλωσε δε, πως καμία παράνομη είσοδος στη χώρα δεν θα γίνει ανεκτή.

 

Από τις πρώτες πρωινές ώρες φωτογραφίες και βίντεο σε διεθνή πρακτορεία ενημέρωσης αποτυπώνουν εικόνα εκατοντάδων προσφύγων να κατευθύνονται προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

 

Μέχρι στιγμής, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Έβρο υπολογίζονται περίπου στα 1.000 άτομα, ενώ καταγράφονται συνεχώς νέες αφίξεις. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, πρόσφυγες που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

 

Τα μέτρα της κυβέρνησης

Απέναντι σε αυτά τα δεδομένα, η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την πλήρη αποτροπή κάθε παράνομης εισόδου στη χώρα με την ενίσχυση των δυνάμεων στα σύνορα και την υποστήριξη του λιμενικού στα νησιά με περισσότερα σκάφη και περιπολίες.

 

Κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν ότι ότι θα κλείνουν τα τελωνεία όπου χρειάζεται, επισημαίνοντας ότι όσοι έχουν χαρτιά και είναι νόμιμοι θα περνούν στην Ελλάδα, κανείς άλλος. Στον Έβρο μάλιστα βρίσκεται ήδη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος προκειμένου να επιβλέψει τα μέτρα για την ασφάλεια των συνόρων.

 

Στον Εβρο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Χρυσοχοΐδης – Στη Λέσβο ο Πλακιωτάκης

Την ίδια ώρα, στον Έβρο αναμένεται να μεταβεί τις επόμενες ώρες και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, προκειμένου να συντονίσει τις διαδικασίες της φύλαξης.

 

Ταυτόχρονα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο μεταβαίνουν εκτάκτως ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, και ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής με στόχο να επιβλέψουν τα μέτρα ασφάλειας.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση προχωρά σε αύξηση του προσωπικού και των χερσαίων δυνάμεων στον Έβρο αλλά και τον πλωτών μέσων και των ανδρών του λιμενικού στα νησιά προκειμένου να υπάρχουν μηδενικές ροές.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο αγώνας της Ουντινέζε με τη Ρόμα ξεκίνησε στις 14 Απριλίου, ωστόσο διεκόπη στο 71ο λεπτό, καθώς ο Εντικά κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο και αποφασίστηκε να διακοπεί το ματς. Το σ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Λίβερπουλ ξεχώρισε τον Άρνε Σλοτ για αντικαταστάτη του Γιούργκεν Κλοπ, μετά την ολοκλήρωση της σεζόν και είναι σε διαπραγματεύσεις με τη Φέγιενορντ για να σπάσει το συμβόλαιο του . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης με τις επεμβάσεις του στα πέναλτι στο παιχνίδι πρόκριση των Ερυθρόλευκων απέναντι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα για 25χρονη που προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της. Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έσπευσαν άμεσα στο σπίτι της κοπέλας, στην συμβολή των οδών Μα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα για 25χρονη που προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της. Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έσπευσαν άμεσα στο σπίτι της κοπέλας, στην συμβολή των οδών Μαιζώνος και Ιεροθέου,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι ένα εμβληματικό έργο που αποτελεί, πλέον, σημείο αναφοράς της σύγχρονης Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να φτάσει ψηλότερα, να αναπτύσσεται και να ισχυροποιείται πολύπ
Image
Image

Search