ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίγιο: Κατακόρυφη αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων κατά 200%

Κυριολεκτικά ανηήκουστο - εν μέσω πανδημίας - όσο και άκρως ανησυχητικό είναι αυτό που ανακύπτει ως ανησυχητικό στοιχείο στην περιοχή ευθύνης του Νοσοκομείου Αιγίου, αφού η μηδενική καταγραφή κρούσματος κορονοϊού, συνοδεύτηκε μετά την καραντίνα με μία άλλη καταγραφή...αυτή των τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα.

Τα επίσημα στοιχεία του ιατρικού προσωπικού - που όμως δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως απ τη διοίκηση - δείχνουν μία απότομη αύξηση των σοβαρών τροχαίων, τα οποία καθόλου τυχαία, άρχισαν να κορυφώννται από την άρση των απαγορευτικών μέτρων κυκλοφορίας και μετά.

Την καθημερινή εφημερία του νοσοκομείου απασχολούν περιστατικά κακώσεων μέσης και κρανιοεγκεφαλικών, μεταξύ άλλων τραυματισμών, σε τροχιά κατακόρυφη, ανησυχώντας εμφανώς τους γιατρούς της μονάδας, αφού συν τοις άλλοις δεν λειτουργεί ο υπάρχων αξονικός τομογράφος, λόγω έλλειψης προσωπικού, οπότε τα «θύματα» των ατυχημάτων διακομίζονται στην Πάτρα και επιστρέφουν.

«Γλυτώσαμε από τον κορονοϊό και θα πάμε από τροχαία. Μιλάμε για αύξηση τέτοιων, με αυτοκίνητα και μηχανάκια, στο 200%. Και δεν φταίει ούτε η Τροχαία, ούτε οι κακοί δρόμοι. Αυτά είναι δικαιολογίες. Τρέχουν όλοι σαν να μην υπάρχουν πια οι κίνδυνοι. Δεν καταλαβαίνουν, ξαφνικά, ότι δεν πίνουμε και δεν μιλάμε στο κινητό, όταν οδηγούμε» λέει ο χειρουργός του νοσοκομείου Δημήτρης Μπούνιας.

Ενόψη καλοκαιριού, μάλιστα, κάνει έκκληση, όπως φοράμε υποχρεωτικά μάσκες και γάντια για την πανδημία, να φορούν οι οδηγοί κράνος και ζώνη ασφαλείας για να γλυτώσουν, σε μεγάλο ποσοστό, από σοβαρούς τραυματισμούς ή και θανάτους λόγω τροχαίων.

Η διαπίστωση δε που του γνωστού ιατρού σοκάρει, αφού όπως λέει «το καλοκαίρι θα έχουμε εκατόμβες νεκρών, σε σχέση με τον κορονοϊό κι ας μην περιμένουμε πρόστιμα, καραντίνες, απαγορεύσεις και οτιδήποτε άλλο προκειμένου να συμμορφωθούμε».

pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με το αυτοκίνητο της στον Μόλο της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα, λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι, σήμερα Κυριακή του Πάσχα. Σύμφωνα με όλες τις εν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Άσχημη κατάληξη είχε για έναν ανήλικο το επικίνδυνο παιχνίδι με κροτίδες, καθώς μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Χανίων.Πρόκειται για έναν 14χρονο ο οποίος το βράδυ της Αν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας achaianews.gr σας εύχονται χρόνια πολλά και καλό Πάσχα! . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών μεταφέρθηκε πολυτραυματίας μια 22χρονη κοπέλα μετά από τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου σε περιοχή του Ηλειακ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας achaianews.gr σας εύχονται χρόνια πολλά και καλό Πάσχα!
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σας αρέσει να περπατάτε στα ταξίδια σας και να γνωρίζετε το μέρος που επισκέπτεστε με τα πόδια; Αυτές οι πόλεις διευκολύνουν τους περιπάτους με μονοπάτια, περατζάδες, μικρότερη πιθανότητα για βροχή κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, επίσημα Γέφυρα Χαρίλαου Τρικούπη, θα φωταγωγηθεί το βράδυ της 8ης Μαΐου στα χρώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να υπενθυμίσει στους πολίτες
Image
Image

Search