ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας εκσυγχρονίζεται και βελτιώνεται

Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας έχει αποδείξει ότι μπορεί να αποτελέσει το κέντρο του αναπτυξιακού τουρισμού για την αχαϊκή πρωτεύουσα, έχοντας φιλοξενήσει όλα αυτά τα χρόνια που σώθηκε από την εγκατάλειψη μεγάλες και σημαντικές διοργανώσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή βαδίζει και για το μέλλον του, προχωρώντας σε σημαντικά έργα που θα το αναδείξουν σε ένα από τα καλύτερα στάδια όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, δίνοντας έτσι την αντίστοιχη ώθηση και στην Πάτρα.

Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία και δεν αργεί η ώρα που θα δημοπρατηθεί. Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει δεκάδες παρεμβάσεις.

Παρεμβάσεις όπως την αντικατάσταση των φώτων του με σύγχρονα φώτα τεχνολογίας LED την αντικατάσταση του πρωτεύοντος λέβητα θέρμανσης και των τεσσάρων εξωτερικών ψυκτών με πιστοποιημένες αντλίες θερμότητας, την τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών, την  την αντικατάσταση των υφιστάμενων οθονών με αντίστοιχες LED νέας γενιάς, την προμήθεια και εγκατάσταση BMS για την απομακρυσμένη αυτοματοποιημένη διαχείριση των συστημάτων φωτισμού, ψύξης, θέρμανσης κλπ.

Στόχος της διοικούσας επιτροπής είναι το έργο αυτό να μπορέσουν να το διεκδικήσουν και Πατρινές τεχνικές εταιρείες και για τον λόγο αυτό η δημοπράτηση του θα γίνει σε διάφορα κομμάτια, σε περίπτωση βέβαια που κάτι τέτοιο θα είναι δυνατόν, χωρίς να εμπλέξει ή να καθυστερήσει την όλη διαδικασία.

Πέρα όμως από το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης και των ποικίλων παρεμβάσεων αυτών, πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα στο κεντρικό γήπεδο του Παμπελοποννησιακό Σταδίου.

Αυτή την περίοδο ο ανάδοχος που ανέλαβε το έργο φροντίζει τον χλοοτάπητα, έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα το διάστημα της εξέλιξης του και το γήπεδο αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση στις 16 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα σχέδια της διοικούσας επιτροπής το έργο θα εγκαινιαστεί με έναν επίσημο πανελλήνιο κύρους αγώνα που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.

Ο χλοοτάπητας του κεντρικού γηπέδου είναι σύγχρονος, τελευταίας τεχνολογίας και η συντήρηση του περιλαμβάνει αντίστοιχα μηχανήματα κουρέματος και σύγχρονους μεθόδους. Θυμίζουμε ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του παλιού ταρτάν του στίβου με νέο. 

Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας εκσυγχρονίζεται και βελτιώνεται 

Μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις

Στο μεταξύ οι προετοιμασίες για την φιλοξενία των δύο μεγάλων διοργανώσεων στίβου που θα πραγματοποιηθούν στο Στάδιο συνεχίζονται. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων νέων και νεανίδων, με αθλητές από όλα τα μέρη της Ελλάδος.

Στις 8 με 9 Αυγούστου στο Στάδιο της Πάτρας θα γίνουν ως γνωστόν τα πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου ανδρών – γυναικών και Κ23, με το ΣΕΓΑΣ να επιλέγει και πάλι την πόλη μας (για 5η συνεχή χρονιά) για τη φιλοξενία των δύο μεγαλύτερων διοργανώσεων της. Ακολουθεί στις 10 και 11 Αυγούστου ακολουθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων Α/Γ, Κ23 και Κ18.

Πέρα από αθλητικές διοργανώσεις η διοικούσα επιτροπή του Σταδίου έχει δεχθεί ήδη αρκετές προτάσεις από καλλιτεχνικά γραφεία για τη φιλοξενία εκεί πολιτιστικών εκδηλώσεων, αφού ο μεγάλος του χώρος ευνοεί τις νέες συνθήκες και τους κανόνες κατά του κορωνοϊού.

Οι προτάσεις αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν να κάνουν με μουσικές συναυλίες κυρίως, αλά και θεατρικές παραστάσεις. Ωστόσο, η διοικούσα επιτροπή τις εξετάζει και ανάλογα θα αποφασίσει.

Αξίζει να αναφέρουμε με βάση τους υγειονομικούς κανόνες δεν θα υπάρχουν θεατές εντός του αγωνιστικού χώρου, παρά μόνο στις κερκίδες, καθισμένοι σε αποστάσεις ασφαλείας, σύμφωνα με τα μέτρα που ορίζονται.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικί . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αποπνικτική παραμένει η ατμόσφαιρα στην Πάτρα, με την σκόνη να έχει απομονώσει την πόλη, αφού ο ορίζοντας είναι τελείως κλειστός και χάθηκαν στην κυριολεξία, η Ναύπακτος, η Παλιοβο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
Image
Image

Search