ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιστώνονται απόψε το βράδυ τα αναδρομικά

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας ενημερώνει τους δικαιούχους πως απόψε το βράδυ, Τετάρτη 8 Ιουλίου, πρόκειται να πιστωθούν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων, εξέλιξη που αφορά σε 235.233 συνταξιούχους, με το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό προ φόρων να φτάνει τα 142.773.656,70 ευρώ.

 

Η ανακοίνωση του υπουργείου

 

«Με την πίστωση των ανωτέρω χρημάτων κλείνει ένας μικρός κύκλος διορθώσεων των επικουρικών συντάξεων των συνταξιούχων τον οποίο ήταν υποχρεωμένο, λόγω απόφασης ΣτΕ, να φέρει εις πέρας η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων αίροντας τις μεγάλες αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου- ΣΥΡΙΖΑ και νομοθετώντας την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του ν.4670/2020 στο τέλος του Φεβρουαρίου του 2020».

 

Με το ν.4670/2020, εκτός από την οργανωτική και διοικητική ενοποίηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) με τον e-ΕΦΚΑ και την θεσμοθέτηση της νέας επικουρικής σύνταξης για όλους, δρομολογήθηκαν και υλοποιούνται τα εξής όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις:

 

Αύξηση των επικουρικών συντάξεων κατά 99,57 ευρώ στους περίπου 235.233 συνταξιούχους που είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξη άνω των 1300 ευρώ και είχαν περικοπεί με το νόμο Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ. Πραγματοποιήθηκε στις 2.6.2020.

Καταβολή των αναδρομικών στους 235.233 δικαιούχους ύψους 132.804.220,53 ευρώ η οποία ολοκληρώνεται αύριο 9.7.2020.

Ταυτόχρονη πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων για πρώτη φορά με την πληρωμή των συντάξεων μηνός Αυγούστου στο τέλος Ιουλίου.

Τα υψηλότερα ποσά θα λάβουν:

 

1.000 πρώην τραπεζουπάλληλοι της Πίστεως : 1.614 ευρώ κατά μέσο όρο και έως 8.250 ευρώ.

2.100 πρώην τραπεζουπάλληλοι της Εμπορικής : 1.320 ευρώ κατά μέσο όρο και έως 4.350 ευρώ.

 

Υπενθυμίζεται ότι, στις 2 Ιουνίου, με απόφαση κ. Βρούτση, καταβλήθηκε η επικουρική σύνταξη αυξημένη κατά μέσο όρο κατά 75,47 ευρώ (καθαρό ποσό προ φόρου).

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, δικαιούχοι των αναδρομικών είναι οι συνταξιούχοι που το άθροισμα της κύριας και της επικουρικής σύνταξής τους υπερέβαινε τα 1.300 ευρώ και υπέστησαν περικοπές το 2016, με το νόμο 4387/2016 («νόμο Κατρούγκαλου»).

 

Παράλληλα, την Τετάρτη 22 Ιουλίου θα γίνει η καταβολή αναδρομικών για το Λογαριασμό Επικούρησης Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΛΕΠΕΤΕ) και για τον Ειδικό Λογαριασμό Επικούρησης Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος-Πρώην Προσωπικού Εθνικής Ακινήτων ΑΕ (ΕΛΕΠΕΤΕ-Π.Π. ΕΘΝΑΚ). Ειδικότερα, τα αναδρομικά, που θα καταβληθούν στις 22 Ιουλίου, αφορούν τη χρονική περίοδο Μαρτίου-Δεκεμβρίου 2018 για τους συνταξιούχους του ΛΕΠΕΤΕ και την περίοδο Αυγούστου-Δεκεμβρίου 2018 για τον ΕΛΕΠΕΤΕ-Π.Π. ΕΘΝΑΚ.

 

Την ίδια στιγμή, αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), μετά την πιλοτική δίκη για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, συνεπεία μνημονιακών περικοπών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣτΕ φαίνεται να προκρίνει την καταβολή αναδρομικών για την περίοδο από τον Ιούνιο του 2015 έως την έναρξη ισχύος του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016.

 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί απολύτως τις δικαστικές αποφάσεις και η όποια καταβολή θα γίνει βάσει της δημοσιονομικής δυνατότητας της χώρας και της οικονομικής αντοχής της οικονομίας.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλα τα βλέμματα στον ΣΥΡΙΖΑ, στρέφονται στην αποψινή επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου από τον Στέφανο Κασσελάκη και φυσικά των πέντε προσώπων που έχει επιλέξει για την ολοκλή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας  και  Ακαρνανίας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά εννέα δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλη μια απώλεια σημειώθηκε το βράδυ στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καθώς έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος δάσκαλος Παύλος Ριχάνης. Την είδηση του . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο νοσοκομείο του Άγιου Ανδρέα λόγω άρνησης των νοσηλευτών δεν πραγματοποιούνται απογευματινά χειρουργεία, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του «achaianews.gr», ο πρόεδρος των εργαζομέν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας  και  Ακαρνανίας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά εννέα δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλη μια απώλεια σημειώθηκε το βράδυ στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καθώς έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος δάσκαλος Παύλος Ριχάνης. Την είδηση του θανάτου του γνωστοπο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
Image
Image

Search