ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνατος Βασίλη Μάγγου: Τι έδειξε η νεκροψία του άτυχου νεαρού

Ο αιφνίδιος θάνατος του 26χρονου φαίνεται ότι οφείλεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. 

Ο αιφνίδιος θάνατος του 26χρονου Βασίλη Μάγγου στο Βόλο, προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη, καθώς επρόκειτο για έναν νεαρό ακτιβιστή, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι είχε πέσει θύμα αστυνομικής βίας. 

Ο άτυχος άνδρας, κατέληξε το απόγευμα της Δευτέρας στο σπίτι του, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η νεκροψία-νεκροτομή ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όπως αναφέρει το magnesianews.gr, η ιατροδικαστής Ελένη Καλύβα πραγματοποίησε τη νεκροτομή παρουσία Εισαγγελέα αλλά και παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο θάνατος του 26χρονου Βασίλη Μάγγου αποδίδεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα. 

Θα ακολουθήσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Το οξύ πνευμονικό οίδημα δεν συνδέεται, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πρώτες πληροφορίες, με τα χτυπήματα που είχε δεχτεί από αστυνομικούς ο 26χρονος.

 Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα ο Βασίλης Μάγγος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς στο Βόλο.

 

 Η θέση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Αθλιότητα και ασύστολο ψέμα χαρακτηρίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τη σύνδεση του θανάτου 26χρονου στον Βόλο με τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς που είχε καταγγείλει, ενώ αποκαλεί ανεύθυνους και αδίστακτους ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιεύουν σχετικά κείμενα.

 

«Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία.

 

Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι.

 

Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί.

 

Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

 

Παρέμβαση Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε στον θάνατο του 26χρονου από τον Βόλο και ζήτησε πλήρη διαφάνεια και δικαιοσύνη για τον χαμό του.

 

«Σε ένα ισχυρό, σύγχρονο και σοβαρό δημοκρατικό κράτος, υπάρχουν θεσμοί, διαδικασίες και μια συγκροτημένη λειτουργία για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου ενός νεαρού παιδιού», αναφέρει αρχικά στο μήνυμά του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κα συνεχίζει:

 

«Όλοι οφείλουν να τα σέβονται. Και ειδικά ο αρμόδιος Υπουργός που έσπευσε χθες να προκαταλάβει το ιατροδικαστικό πόρισμα, χωρίς να βρει δυο λόγια να πει για την πρωτοφανή αστυνομική βία, όπως αποδεικνύεται και από το οπτικοακουστικό υλικό που έχει δημοσιευθεί.

 

Η μόνη απάντηση μπορεί να είναι η πλήρης διαφάνεια και η δικαιοσύνη. Αυτά επιβάλλει ο σεβασμός στη μνήμη ενός νέου παιδιού που έφυγε άδικα, αλλά και στην οικογένεια του που θρηνεί. Και σίγουρα, όχι σκιές, αναπάντητα ερωτήματα, ατιμωρησία και ύποπτες ενέργειες στη διερεύνηση των αιτίων του θανάτου του Βασίλη Μάγγου».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας. Συγκεκριμένα, δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος και τα πέντε τελευταία ονόματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search