ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Νόσησαν 30 υγειονομικοί το τελευταίο δεκαήμερο

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

30 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΝΟΣΗΣΑΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ. ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΦΟΡΤΩΘΕΙ Η  ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΩΙΟΥ  ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.

 Βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες προσπάθεια από τη κυβέρνηση να φορτώσει τις ευθύνες στους πολίτες για τη νέα διασπορά της νόσου. Πράγματι  διαπιστώνεται χαλαρότητα από τους πολίτες αλλά ο έλεγχος όμως είναι       δουλειά του κράτους. Απορούν τώρα οι ειδικοί του εοδυ γιατι οι πολίτες δεν φοράνε μάσκες αλλά  θυμηθείτε ποιος τους διαπεδαγωγησε έτσι.

Τι έλεγαν για τις μάσκες τον Μάρτιο, Απρίλιο. Δεν χρειάζονται έλεγαν, δεν καλύπτουν έλεγαν για να  κρύψουν τις ελλείψεις στην αγορά  και στα νοσοκομεία. Εβγαζαν αποφάσεις για τους εργαζόμενους των νοσοκομείων να περιθαλπτουμε περιστατικά κορονωιου  με μια απλή μάσκα χειρουργείου. Ποιοι κάλεσαν τους τουρίστες στη χώρα μας χωρίς κανένα έλεγχο στα σύνορα. Και μετά  αποφασίστηκαν τα τεστ των 72 ωρών που έχει  καταντήσει ανέκδοτο η γνησιότητα τους.

Δεν υπάρχουν συνεργεία του εοδυ, κινητές ομάδες υγείας, πρωτοβάθμια περίθαλψη  να διεξάγουν μαζικούς εργαστηριακούς  ελέγχους στη κοινότητα.  Δεν υπάρχουν μοριακοι αναλυτές  στα νοσοκομεία και τα αποτελέσματα εκδίδονται σε δυο έως και τέσσερις  ημέρες. Δεν συνταγογραφειται και αποζημιώνεται  από τον εοπυυ το τεστ για κορονωιο.  Τριάντα εργαζόμενοι  των νοσοκομείων τις τελευταίες δέκα ημέρες νοσούν.   Μεγάλη διασπορά υπάρχει και σε ασθενείς στα νοσοκομεία. Κάνεις δεν ξέρει από πού ξεκίνησαν οι εστίες. Από ασθενείς που ξεφεύγουν στα Νοσοκομεία ή από το περιβάλλον  των εργαζομένων.  Ο μόνος τρόπος να περιορίσεις τη διασπορά είναι τακτικότατα τεστ στο προσωπικό  και σε όλους τους  ασθενείς κατά την εισαγωγή τους  στα νοσοκομεία. Τα αποτελέσματα να εκδίδονται άμμεσα.  Επαναφορά της καραντίνας στους εργαζόμενους.  Μέσα ατομικής προστασίας δεν υπάρχουν Μασκες μια το οκτάωρο. Γάντια εξαφανισμένα. Φέρνουν οι εργαζόμενοι από το σπίτι τους. Τεστ δεν γίνονται στους εργαζόμενους.  Μέχρι τώρα δεν έγινε προληπτικό τεστ σε κανέναν εργαζόμενο της υγείας. Μόνο τεστ αντισωμάτων τα οποία είναι αρνητικά σχεδόν για όλους.  Τεστ έγιναν μόνο  σε όσους εργαζόμενους  εκτέθηκαν στον ιό. Τώρα πήραν απόφαση να κάνουν τεστ σε όσους εργαζόμενους επιστρέφουν από άδεια. Αυτό δεν καλύπτει και αναστατώνει τη λειτουργία των νοσοκομείων. Θα κάνουν το τεστ και θα περιμένουν δύο ημέρες το αποτέλεσμα. Δεν θα εργάζονται αν και έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα Εργασίας. Πώς θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.  Οι τελευταίες νοσοκομειακές εστίες  διασποράς   στη Λάρισα και στο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης έπρεπε να προβληματίσουν. Αλλά τίποτα. 


 Γιαννάκος Μιχ.
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Δεχθήκαμε λεκτική επίθεση από τον Φλώρο, άρχισε να μας απειλεί και να μας βρίζει. Για να τον αποφύγουμε λοιπόν βγήκα εκτός της αιθούσης» περιγράφει ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύση . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα 3-0 στην OPAP Arena από την ανώτερη ΑΕΚ, η οποία παρέμεινε πρώτη διευρύνοντας τη διαφορά από τους πράσινους στο +4, με τον Φατίχ Τερίμ να δηλώνει πω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το αθηναϊκό ντέρμπι της OPAP Arena βάφτηκε κιτρινόμαυρο, καθώς η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League. Η . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στραβοπάτησε ο Ολυμπιακός στο Κλεάνθης Βικελίδης και οι ελπίδες του για την κατάκτηση του τίτλου μειώθηκαν αισθητά. Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τον Άρη για την 7η αγωνιστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση: Η έναρξη λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων στην περιοχή μας αναδεικνύει καθημερινά την κυνική ομολογία της κυβέρνησης, ότι οι ασθενείς καλούνται να ξεπεράσουν τις τεράστιες αναμο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την σημερινή (Τετάρτη 24 Απρίλη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, για το θέμα των συμβασιούχων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, το Σώμα ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την ακόλ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη  στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών  (ΚΕΔΜΟΠ -Χάρισε Ζωή) πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Αναπληρωτής Περιφερειά
Image
Image

Search