ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Κατασκευή στεγάστρων στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»

Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή στεγάστρων που θα συνδέουν τα δύο κτίρια του νοσοκομείου « Αγιος Ανδρέας» και τη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του, αποφάσισε η επιτροπή αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 505.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Με τα στέγαστρα θα συνδεθούν τα κτίρια, ώστε να διευκολύνεται η μετακίνηση ασθενών, συνοδών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από το κτίριο των εξωτερικών ιατρείων προς το κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου. Στο ίδιο έργο συμπεριλαμβάνεται και η διαμόρφωση του αύλειου χώρου τόσο στις οδούς κυκλοφορίας των οχημάτων όσο και των διαδρόμων διέλευσης των πεζών ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη και σχετική διαρρύθμιση για φορεία ασθενών και άτομα με αναπηρία. Ειδικότερα θα εκτελεστούν εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων, μικρών τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

Η έλλειψη στεγασμένου χώρου σύνδεσης των δύο κτιρίων του νοσοκομείου δημιουργεί μεγάλα προβλήματα τόσο στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και στους ασθενείς. Εκτιμάται ότι αυτά τα προβλήματα θα αρθούν με την κατασκευή των στεγάστρων ενώ με τα έργα διαμόρφωσης του αύλειου χώρου θα βελτιωθεί τόσο η πρόσβαση στα κτίρια όσο και η διακίνηση στον εξωτερικό χώρο για τους επισκέπτες, τους ασθενείς και το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η διάρκεια της προγραμματικής σύμβασης θα είναι 24 μήνες και αναλύεται ως εξής: Εξι μήνες για την ωρίμαση του έργου, την οργάνωση, το σχεδιασμό υλοποίησης, τη σύνταξη των διακηρύξεων, τη διενέργεια των διαδικασιών ανάθεσης και την επιλογή του αναδόχου, επτά μήνες για τις διαδικασίες επιλογής αναδόχου με τη νομοθεσία περί δημοσίων συμβάσεων, εννέα μήνες για την υπογραφή της σύμβασης και την εκτέλεση του έργου, και δύο μήνες για τις διαδικασίες παραλαβής του έργου και παράδοσης σε πλήρη λειτουργία.

Για την παρακολούθηση της εκτέλεσης της σύμβασης προβλέπεται η σύσταση κοινής επιτροπής παρακολούθησης στην οποία θα μετέχουν: Εκπρόσωπος της Περιφέρειας, εκπρόσωπος του νοσηλευτικού ιδρύματος και μέλος της διεύθυνσης τεχνικών έργων της Αχαΐας.

pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ελλείψεις παρουσιάζονται ακόμη και στα φάρμακα της εποχής, που δεν είναι άλλα από τα αλλεργιογόνα είτε σε χάπια, είτε σε αλοιφές, με όσους νοσούν να ψάχνουν την θεραπεία τους από φ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
Image
Image

Search