ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλάζει απότομα ο καιρός - Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Σημαντική μεταβολή, με βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από αύριο, Πέμπτη.

Αιτία για την αλλαγή του καιρού είναι η ατμοσφαιρική διαταραχή που σχηματίστηκε στην Κεντρική Μεσόγειο, η οποία θα «χτυπήσει» τη χώρα από τα δυτικά και θα διαπεράσει όλο το κεντρικό τμήμα της, προκαλώντας καιρικά φαινόμενα και φέρνοντας ψύχρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου και το δελτίο καιρού της ΕΡΤ, την Πέμπτη οι βροχές, πιθανότατα ισχυρές, θα εκδηλωθούν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Ταυτόχρονα, όμως, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν: 30 βαθμοί Κελσίου στην Αττική, 31 στη Θεσσαλονίκη, 33 στην Κρήτη.

Ο καιρός θα πάρει ακόμα πιο φθινοπωρινή τροπή από την Παρασκευή, καθώς το «μάτι» της κακοκαιρίας θα περάσει από την Κεντρική Ελλάδα, προκαλώντας έντονα φαινόμενα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα εντονότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στα κεντρικά και στα νότια.

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι την Παρασκευή οι μέγιστες θερμοκρασίες θα έχουν ως εξής: 24 βαθμοί Κελσίου στην Αττική, 30 στη Θεσσαλονίκη, 26 στη Θεσσαλία, 27 στα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο αναμένονται στα ανατολικά νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι νεφελώδης, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί 2 με 3 βαθμούς κάτω

από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα προκύπτει ότι ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά από την Κυριακή.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης ορίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος, εκλεγμένος στην ΠΕ Αχαΐας, Παναγιώτης . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Αχαΐας Νέας Αριστεράς, Σίας Αναγνωστοπούλου προς τον Υπουργό Εξωτερικών με θέμα:« Στρατηγική της κυβέρνησης στα Δυτικά Βαλκάνια»: Μετά από μία περίο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το πρόγραμμα MOTIVATE – Motivating teachers4Europe και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας διοργ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο επισκέφθηκαν σήμερα καθηγητές και μαθητές από την Κροατία και συγκεκριμένα από το σχολείο Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci, στο π . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης ορίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος, εκλεγμένος στην ΠΕ Αχαΐας, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.  O
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το πρόγραμμα MOTIVATE – Motivating teachers4Europe και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσαν  διήμερη επιμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα μνήμης η σημερινή, Τετάρτη 19 Απριλίου. Συμπληρώθηκαν 33 χρόνια από την έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση, που προκάλεσε τον θάνατο έξι Πατρινών: Του 58χρονου Γιώργου Παπασωτηρόπουλου, του 53χρονου Β
Image
Image

Search