ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

15 αποβολές σε Γυμνάσιο του Αγρινίου, μετά από κατάληψη

Στην επιβολή πειθαρχικών μέτρων σε βάρος μαθητών και μαθητριών που μετείχαν στην κατάληψη που έγινε την Παρασκευή στο 7ο Γυμνάσιο του Αγρινίου, προχώρησε η Διεύθυνση, προκαλώντας αντιδράσεις σε γονείς.

Το 7ο Γυμνάσιο ήταν και το μοναδικό στο Αγρίνιο που τελούσε υπό κατάληψη την Παρασκευή με τους μαθητές να έχουν συγκεκριμένα αιτήματα, μιας και πρόκειται για ένα σχολείο με γνωστά προβλήματα συνωστισμού και όχι μόνον, μιας και στεγάζεται σε παλιά πολυκατοικία. Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας, έχουν επιφέρει επιπλέον ζητήματα

Είναι αξιοσημείωτο πως στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού, τα παιδιά, είναι υποχρεωμένα να φορούν επί ώρες τις μάσκες τους, αφού δεν προαυλίζονται όλα μαζί. Εκ περιτροπής τα διαλείμματα γίνονται εντός των αιθουσών και οι μαθητές έτσι, δεν τις βγάζουν.

Υπό αυτές τις συνθήκες οι μαθητές αποφάσισαν την Παρασκευή να προχωρήσουν σε κατάληψη, με την διεύθυνση του σχολείου να καλεί την ίδια μέρα τους γονείς τους και να τους ανακοινώνει την επιβολή μονοήμερων αποβολών, σε συνολικά 15 άτομα.

Η επίδειξη αυτή “πυγμής” , σύμφωνα με πληροφορίες, που είναι άγνωστο εάν έχει καταγραφεί σε άλλα σχολεία της περιοχής που τελούσαν υπό κατάληψη, προκάλεσε δυσαρέσκεια σε μερίδα γονέων.

Δεν είναι λίγα και τα ερωτηματικά αφού λέγεται πως σε παλιότερη κατάληψη, στο ίδιο σχολείο, που είχε γίνει για την Συμφωνία των Πρεσπών, δεν είχαν ληφθεί αντίστοιχα πειθαρχικά μέτρα σε βάρος των μαθητών που συμμετείχαν σε αυτήν.

Έτσι, γίνεται λόγος για “δυο μέτρα και δυο σταθμά” και για “εξάντληση αυστηρότητας” σε μαθητές που προχώρησαν σε μια κίνηση διαμαρτυρίας, έχοντας δίκαια αιτήματα, για υπαρκτά προβλήματα

agriniopress

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το 2023, ενώ οι Ελληνίδες και οι Έλληνες συγκαταλέγονται μεταξύ των Ευρωπαίων με προσόντα ανώτερα από τα απα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, αύριο Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σε έκτακτη χρηματοδότηση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ ΑΕ) με ποσό ύψους 25 εκατ. ευρώ για τα έτη 2024 και 2025 και σκοπό τη ριζική ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό των . . .
ΕΛΛΑΔΑ

«Μπαμπά μου (μπανταούλη μου όπως σε έλεγα), σε αγαπάω απέραντα και θα μου δίνεις τεράστια δύναμη μέχρι να έρθω να σε συναντήσω και εγώ» γράφει σε ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, αύριο Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. αύριο, θα υπά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η εισήγηση του Πέτρου Ψωμά στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Έρχονται σήμερα προς ψήφιση νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το κέντρο της Πάτρας που θα αλλάξουν τη λειτουργία της πόλης ριζικά. Δυστυχώς θα γ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα επεισόδιο μεταξύ δύο γιατρών, το οποίο φέρεται να έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, σε χώρο εντός του Νοσοκομείου Πύργου, εξετάζει τόσο το Α.Τ. Πύργου, όσο και η διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας. Σύμφωνα μ
Image
Image

Search