ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων την Κυριακή ο Επίσκοπος κ. Χρύσανθος

Σήμερα  Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020, το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Πατρών, στη Δημ. Γούναρη πλησίον της πλατείας Ομονοίας που ανήκει στην ενορία του Παντοκράτορα.

Ο εορτασμός στο ναό των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού θα ξεκινήσει από το απόγευμα του Σάββατου 31/10 όπου στον πανηγυρικό εσπερινό θα προεξάρχει ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μιντιλογλίου Πατρών ενώ να προσθέσουμε πως την περασμένη Τετάρτη 28/10/2020 που ήταν η εθνική επέτειος του έπους του ’40 και η εορτή της Αγίας Σκέπης, ο κ. Χρύσανθος τέλεσε την Αρχιερατική Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που είναι παρεκκλήσιο της Χριστιανικής Εστίας Πατρών.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης αναφέρθηκε στην ανάμνηση του θαύματος της Αγίας Σκέπης  της Θεοτόκου που συνέβη στο παρεκκλήσιο της Αγίας Σορού στον ναό των Βλαχερνών καθώς και στον λόγο που μετεφέρθη η εορτή από την 1η Οκτωβρίου στις 28 Οκτωβρίου όπου κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο το 1940 ο στρατός που έφευγε για το μέτωπο με την ευχή της μάνας "Παιδί μου στο καλό η Παναγιά κοντά σου" έβλεπαν στις μάχες την Παναγία την Υπέρμαχο στρατηγό να σκέπει και να προστατεύει τον ελληνικό στρατό.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, οι φορεσιές, οι εικόνες, οι μνήμες, οι παρουσίες και το χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων συνθέτουν φέτος το παζλ των εκδηλώσεων που διοργανώνει την . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η αναβάθμιση του ποδηλατόδρομου της Πάτρας σε αυτοκινητόδρομο, αλλά χαμηλών ταχυτήτων. Κανονικά θα έπρεπε σε παραβάσεις αυτού του . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ημέρας Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας του ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα πραγματοποίησε την Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου 2024, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Περιφέ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Φραν Ναβάρο θα γίνει πατέρας και πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Η σύντροφός του, Ναταλί Αλφάρο, είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδάκι. Το ζευγάρι, από ό,τι βλέπουμε από τις κοινές τους . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, οι φορεσιές, οι εικόνες, οι μνήμες, οι παρουσίες και το χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων συνθέτουν φέτος το παζλ των εκδηλώσεων που διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαΐου ο δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοτική Αρχή θα συμμετάσχει αύριο Μ. Παρασκευή, στην Περιφορά Επιταφίων του Δήμου Πατρέων: -Στο Β’  Δημοτικό Κοιμητήριο στις 4.30 μ.μ., θα παραστεί ο Αντιδήμαρχος Έργων, Παναγιώτης Μελάς.   -Στο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ Η ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Πρός τό Χριστεπώνυμον Πλήρωμα τῆς Ἱερᾶς καί Ἀποστολικῆς Μητροπόλεως Πατρῶν Παιδιά μου εὐλογημέν
Image
Image

Search