ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλάβρυτα - Κλειτορία: Επιτροπή θα αποφασίσει για τις αλλαγές στην πλατεία

Μια μικρή παράταση φαίνεται πως παίρνει η ολοκλήρωση των εργασιών στην πλατεία της Κλειτορίας. Το τελευταίο διάστημα τα συνεργεία της εταιρείας που έχουν αναλάβει το έργο προχωρούν με γοργούς ρυθμούς την ανάπλαση, όμως έχουν μπει αρκετά μικροεμπόδια που καθυστερούν το έργο.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαβρύτων, τέθηκαν δύο θέματα προς συζήτηση σχετικά με την ανάπλαση της πλατείας. Το ένα είχε να κάνει με την παράταση της προθεσμίας του έργου και το δεύτερο είχε να κάνει με τη διευθέτηση των προβλημάτων που ανακύπτουν κατά την εκτέλεση.

Η ανάπλαση της πλατείας έχει ξεκινήσει να συζητιέται από το μακρινό 2008 (!) και από το 2010 η μελέτη ήταν έτοιμη και είχε παραδοθεί στο Δήμο για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Ωστόσο, έπρεπε να φτάσουμε στον Ιούλιο του 2020 για να ξεκινήσουν οι εργασίες έστω και μετ' εμποδίων.

Κατά καιρούς έχουν εκφραστεί αρκετές απόψεις για το έργο σχετικά με τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην πλατεία. Γι' αυτό και το θέμα τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να λυθούν οι διαφωνίες, όπως αυτή σχετικά με την τοποθέτηση γκαζόν που ενδέχεται να δημιουργεί προβλήματα πρόσβασης στην πλατεία αλλά και δυσκολίες στη συντήρηση.

Τελικά αυτό που αποφασίστηκε είναι να συσταθεί μια επιτροπή προκειμένου να γίνει αυτοψία στο χώρο και να παρθεί από κοινού μια απόφαση. Η επιτροπή θα αποτελείται από τον Δήμαρχο Θ. Παπαδόπουλος, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νασιώτη, τους επικεφαλής ή εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων, τους δημοτικούς συμβούλους της ΔΕ Κλειτορίας και το τοπικό συμβούλιο Κλειτορίας.

Ωστόσο, οι όποιες διαφωνίες αναμένεται να ξεπεραστούν και σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», τα έργα πάνω στην πλατεία θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου καιρού επιτρέποντος.

Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοπρατηθεί από τον δήμο και το παράπλευρο έργο της Ανάπλασης (μέσω προγράμματος leader), του πεζόδρομου της Κλειτορίας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία ξεχωριστή παρουσία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, η Μαρία Καραγιάννη δεν είναι πια μαζί μας. Μητέρα δύο παιδιών, με εμβληματική παρουσία σε όποιο μέσο και αν δούλεψε, ήταν ξεχ . . .
LIFE STYLE

"Είναι λίγο άγριο όταν το συνειδητοποιείς. Δεν υπάρχει έλλειψη από τη στιγμή που ζει μέσα σου". Τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο συνάντησε ο Σταμάτης Φασουλής το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πολύωρο χειρουργείο αφαίρεσης των οργάνων του Δημήτρη Τσιλιμέκη και ξεκινά η προσπάθεια μεταμόσχευσης σε πέντε υποψήφιους λήπτες. Κρίθηκαν κατάλληλα προς με . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ουκρανός Ολεξέντρ Πελεσένκο, δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης, στην άρση βαρών έπεσε νεκρός στον πόλεμο κατά των Ρώσων σε ηλικία 30 ετών σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στη σελίδα του στο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία ξεχωριστή παρουσία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, η Μαρία Καραγιάννη δεν είναι πια μαζί μας. Μητέρα δύο παιδιών, με εμβληματική παρουσία σε όποιο μέσο και αν δούλεψε, ήταν ξεχωριστή. Τελευταία α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πολύωρο χειρουργείο αφαίρεσης των οργάνων του Δημήτρη Τσιλιμέκη και ξεκινά η προσπάθεια μεταμόσχευσης σε πέντε υποψήφιους λήπτες. Κρίθηκαν κατάλληλα προς μεταμόσχευση η καρδιά,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Oι πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας  το βράδυ της Τετάρτης 8 Μαϊου θα πλημμυρίσουν από χιλιάδες πατρινούς και πατρινές οι οποίοι θα απολαύσουν  μια πανδαισία  χορών, μουσικής και τραγουδιών απ΄ όλ
Image
Image

Search