ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρση lockdown: Τι θα γίνει με τα γυμναστήρια

Ανεβάζει ρολά το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, εκτός από τις “κόκκινες” περιοχές όπου θα λειτουργήσει μόνο με click away. Τη Δευτέρα ανοίγουν επίσης τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών. Τι θα γίνει όμως με τις υπόλοιπες δραστηριότητες; Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι την άλλη εβδομάδα θα ληφθούν αποφάσεις για το κυνήγι και το ψάρεμα, ενώ είπε ότι στη χθεσινή του πρόταση προς την επιτροπή περιλαμβανόταν και η επαναλειτουργία των πρακτορείων ΠΡΟΠΟ, με αυστηρούς κανόνες και κατάλογο πελατών. “Το εισηγήθηκαν γιατί πολλοί συμπολίτες μας εξοφλούν λογαριασμούς στα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ και τώρα που είναι κλειστά πηγαίνουν στις τράπεζες. ‘Αρα, η λειτουργία τους θα μπορούσε να αποφορτίσει σε μεγάλο βαθμό και την πίεση στις τράπεζες. Ωστόσο, η επιτροπή ήθελε λίγο περισσότερο χρόνο για να δώσει άδεια και έχουμε συμφωνήσει να το δούμε στην επόμενη συνεδρίαση την άλλη Παρασκευή”.

Επίσης, σύντομα αναμένεται να λειτουργήσουν και οι σχολές οδηγών, ωστόσο τα γυμναστήρια είναι δύσκολο να ανοίξουν.

Όσον αφορά στην εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι πηγαίνουμε ένα βήμα τη φορά και σημείωσε ότι έχουμε αναλάβει ένα στοίχημα: “να δουλέψει η οικονομία χωρίς να ανέβει η πανδημία”. “Αυτό για να το πετύχουμε πρέπει να πηγαίνουμε με προσεκτικά βήματα. Για την εστίαση θα με ρωτήσετε μετά από 2 εβδομάδες όταν θα μπορώ να μετρήσω την επίπτωση του ανοίγματος του λιανεμπορίου στην πανδημία”, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

“Αν υπάρξουν εικόνες συνωστισμού στους δρόμους, όπως είδαμε σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, είμαι έτοιμος να δράσω αστραπιαία”, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας έκκληση για τήρηση των μέτρων.

Σε ερώτηση για το αν τον ανησυχεί το αποτέλεσμα της απόφασης να ανοίξουν καταστήματα τη Δευτέρα, ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά “με ανησυχεί πάρα πολύ” προσθέτοντας ότι “το σύνθημα είναι προσέχουμε και τηρούμε τα μέτρα για να έχουμε εμπόριο”.

“Αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα και αρχίσει η πανδημία την αντίστροφη πορεία, δεν έχω καμία άλλη επιλογή από το να επιστρέψουμε αυτομάτως στο προηγούμενο καθεστώς”, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search