ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ και των προέδρων των Ενώσεων Συντακτών όλης της χώρας

Τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο πραγματοποίησε το Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ και οι πρόεδροι της Ενώσεως Συντακτών όλης της χώρας. Στην πρώτη αυτή συνάντηση μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του υπουργού, αρμόδιου για τα θέματα του Τύπου, εκφράστηκε από την πλευρά του η διάθεση για τακτική θεσμική συνεργασία με την Ομοσπονδία και τις Ενώσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πολλά και δύσκολα θέματα των δημοσιογράφων.

 

Περαιτέρω, ο υπουργός δεσμεύτηκε, ότι σειρά ζητημάτων, που αφορούν στα ΜΜΕ θα αντιμετωπιστούν με πρωτοβουλία του υπουργείου κατόπιν διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης του Τύπου, «που έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα μέχρι τώρα» όπως σημείωσε η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ 'Ελενα Ριζεάκου, ο κ. Λιβάνιος δήλωσε, ότι πρόθεσή του είναι «να προβεί σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου να μην χαθεί η χρηματοδότηση του 2020». Στο πλαίσιο αυτό μελετάται η χρηματοδότηση της εξόφλησης οφειλόμενων εισφορών των εφημερίδων προς τον ΕΔΟΕΑΠ, με στόχο, αφενός τη στήριξη των επιχειρήσεων Τύπου και αφετέρου την ενίσχυση του ασφαλιστικού ταμείου.

 

Ο κ. Λιβάνιος δήλωσε ακόμη ότι θα συγκροτηθεί θεσμοθετημένη Επιτροπής Δεοντολογίας στη βάση του Κώδικα Δεοντολογίας της ΠΟΕΣΥ και των Ενώσεων.

 

Για τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς Πανελλήνιας εμβέλειας δεσμεύτηκε, ότι ο αριθμός των απασχολούμενων σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, δεν θα υπερβαίνει το 15% με παράλληλη διατήρηση του συνολικού αριθμού των 400 εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας.

 

Σε σχέση με τους Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς διευκρίνισε, ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να επέλθει πλήρης εξορθολογισμός στην αδειοδότηση και την λειτουργία του τηλεοπτικού τοπίου μέχρι το τέλος του 2022 και τόνισε, ότι θα προβλεφθούν άμεσα, μια σειρά φορολογικών και ασφαλιστικών διευκολύνσεων.

 

Τέλος, δεσμεύτηκε, ότι θα υπάρξει παρέμβαση του υπουργείου στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, καθώς αναγνώρισε την α

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εκτός εαυτού βγήκε, για λόγο που δεν έχει διευκρινιστεί, ένα ανήλικο κορίτσι μόλις 15 χρόνων στο Αγρίνιο και επιτέθηκε με πρωτοφανή βιαιότητα στην κατά δυο χρόνια μεγαλύτερη αδελφή . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο από την μοιραία νύχτα της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αναργύρων, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το Star, χρειάστηκε ν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Μια ιδιαίτερα σημαντική αναδίφηση για τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία και άκρως ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 2024», η Ολυμπιακή Φλόγ
Image
Image

Search