ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαρηγιάννης: Άνοιγμα του λιανεμπορίου μετά την Καθαρά Δευτέρα

Είναι δύσκολο  να ανοίξει το λιανεμπόριο με τόσα πολλά κρούσματα. Μέχρι την Καθαρά Δευτέρα εκτιμά ότι η εικόνα θα είναι λίγο καλύτερη σε σχέση με τώρα, ενώ μέχρι το τέλος Μάρτη θα έχει γίνει μια αποκλιμάκωση, η οποία θα είναι αρκετά ικανοποιητική ώστε να συζητηθεί το άνοιγμα.

Αδύνατο θεωρεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου έως την Καθαρά Δευτέρα ο καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Είναι δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο» με τόσα πολλά κρούσματα ανέφερε και εκτίμησε ότι μέχρι την Καθαρά Δευτέρα η εικόνα θα είναι λίγο καλύτερη σε σχέση με τώρα. «Μέχρι το τέλος Μάρτη θα έχουμε μια αποκλιμάκωση, η οποία θα είναι ικανοποιητική για να μπορούμε να συζητάμε για άνοιγμα» τόνισε στο MEGA.

Όπως υποστήριξε θα μπορούσαμε να είχαμε ανοίξει τα καταστήματα αν ήταν υπήρχαν και λειτουργούσαν τα μηχανήματα που καθαρίζουν τον αέρα. «Κοστίζουν από 350-1.000 ευρώ, έχω δωρίσει στο νηπιαγωγείο που πάνε οι δύο κόρες μου δύο τέτοια μηχανήματα. Παρέχουν μείωση του φορτίου από 50-96%» είπε.

Στην ιδέα ενός ολικού lockdown δύο εβδομάδων, που πρότεινε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας χθες στο MEGA, ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι είναι μια λύση που μπορεί να δώσει αποτέλεσμα. Ωστόσο, όλες οι λύσεις εξαρτώνται από το κατά πόσο εφαρμόζονται. «Όταν είμαστε σε ημικλείσιμο, να προετοιμαζόμαστε για να ανοίγουμε καλύτερα και πιο οργανωμένα» τόνισε.

Για τα σχολεία είπε ότι αν η διασπορά στην κοινότητα είναι χαμηλή τότε τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν με μια σχετική ευκολία, όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές.

Το σημαντικό είναι, υποστήριξε, ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο που είμαστε σε lockdown ώστε να ανοίξουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τέλος, για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, είπε πως ακολουθεί μια ήπια αυξητική πορεία, αλλά είναι ελεγχόμενη, αν και τυπικά βρίσκεται στο κόκκινο. Αυτό που ανησυχεί είναι τα μεταλλαγμένα στελέχη και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search