ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθωώθηκε η αναισθησιολόγος για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Αθώα έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου την αναισθησιολόγο που κατηγορήθηκε για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη το Δεκέμβριο του 2015, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου είχε μεταφερθεί μετά από επέμβαση ρουτίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

 

Μετά από αλλεπάλληλες διακοπές και αναβολές, η απόφαση δικαίωσε την αναισθησιολόγο. Η έδρα του δικαστηρίου είχε διατάξει πραγματογνωμοσύνη από καρδιολόγο, αναισθησιολόγο και ιατροδικαστή, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη η 4χρονη Μελίνα.

 

Λίγο πριν από την ανακοίνωση της απόφασης, και ενώ ο εισαγγελέας είχε προτείνει εκ νέου την ενοχή της αναισθησιολόγου, η πρόεδρος ανέλυσε διεξοδικά το σκεπτικό της απόφασης, το οποίο στηρίχτηκε εν πολλοίς στα πορίσματα των πραγματογνωμόνων.

 

Το δικαστήριο έκρινε ότι το παιδί πέθανε από σπάνια αλλεργική αντίδραση κι ότι η κατηγορούμενη γιατρός προέβη σε όλες τις ενδεδειγμένες ιατρικές πράξεις και δεν ευθύνεται για τον θάνατό του.

 

Η πολιτική αγωγή θα καταθέσει την Δετέρα αίτηση στον εισαγγελέα Ηρακλείου για την άσκηση έφεσης κατά της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Προσγειώθηκε στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, ο Τάιλερ Μάκμπεθ για να δώσει το παρόν στην αυριανή ορκωμοσία του Στέφανου Κασσελάκη. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι ένοπλοι που σκότωσαν περισσότερους από 140 ανθρώπους στην επίθεση σε αίθουσα σ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας (από 18 έως 24 Μαρτίου) για τη γρίπη, τον κορονοϊό και τον RSV ανακοίνωσε την Πέμπτη, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή (31/3, 21:00) αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search