ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Πέφτουν... οι υπογραφές για την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο ΚΕΤΧ

Πέφτουν οι υπογραφές για την κατασκευή του αστυνομικού μεγάρου της Πάτρας, σε έκταση του ΚΕΤΧ.

Οι υπογραφές αυτές, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», αναμένεται να πέσουν σύντομα.

Πρόκειται για την Κοινή Υπουργική Απόφαση που είναι να υπογράψει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ήδη έχει υπογράψει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Το έργο της κατασκευής θα προχωρήσει με χρηματοδότηση ΣΔΙΤ, δηλαδή, με σύμπραξη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Έτσι, με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας πλέον, οριστικοποιείται το θέμα της παραχώρησης χώρου από το υπουργείο Αμύνης, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα επόμενα 50 χρόνια.

Το συμφωνητικό της παραχώρησης έχει ως όρο και την καταβολή ενός μηνιαίου μισθώματος που όμως έχει έναν συμβολικό ρόλο κυρίως. Από εκεί και πέρα το υπουργείο σκοπεύει να τρέξει τις διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.

Εντός  Ιουνίου είναι  να υποβληθεί προς έγκριση στη διυπουργική του ΣΔΙΤ, ο φάκελος του έργου, ώστε στη συνεχεία να ξεκινήσει η διαδικασία για την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Μέσα στο 2022, σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες, υπολογίζεται η ανάθεση του έργου στον ιδιώτη φορέα που θα αναλάβει την κατασκευή του.

Από εκεί και μετά, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν περίπου 3 με 4 χρόνια για την ανέγερσή του, κάτι που σημαίνει πως η Πάτρα, θα αποκτήσει το νέο σύγχρονο Αστυνομικό Μέγαρο το 2025. Η συντήρηση, η λειτουργία και η διαχείριση αυτού θα καλύπτονται από τον εργολάβο - ιδιώτη για 50 χρόνια.

Η δημιουργία του μεγάρου συμπεριλαμβάνεται μαζί με τέσσερα αντίστοιχα κτίρια που θα κατασκευαστούν σε Λευκάδα, Ημαθία, Καρδίτσα και Αλεξανδρούπολη στο πακέτο - έργων μέσω ΣΔΙΤ, συνολικού κόστους 30 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας, οι Κτιριακές Υποδομές ΑΕ του υπουργείου Υποδομών είναι η αναθέτουσα αρχή και κύριος του έργου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για κάτι τέτοια βράδια τον πήρε, για κάτι τέτοια βράδια πήρε κι αυτός την απόφαση να περάσει στην απέναντι πλευρά του ποταμού και να φορέσει την πράσινη φανέλα. Ο Κώστας Σλούκας έπ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο αγώνας της Ουντινέζε με τη Ρόμα ξεκίνησε στις 14 Απριλίου, ωστόσο διεκόπη στο 71ο λεπτό, καθώς ο Εντικά κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο και αποφασίστηκε να διακοπεί το ματς. Το σ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Λίβερπουλ ξεχώρισε τον Άρνε Σλοτ για αντικαταστάτη του Γιούργκεν Κλοπ, μετά την ολοκλήρωση της σεζόν και είναι σε διαπραγματεύσεις με τη Φέγιενορντ για να σπάσει το συμβόλαιο του . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης με τις επεμβάσεις του στα πέναλτι στο παιχνίδι πρόκριση των Ερυθρόλευκων απέναντι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα για 25χρονη που προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της. Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έσπευσαν άμεσα στο σπίτι της κοπέλας, στην συμβολή των οδών Μαιζώνος και Ιεροθέου,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι ένα εμβληματικό έργο που αποτελεί, πλέον, σημείο αναφοράς της σύγχρονης Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να φτάσει ψηλότερα, να αναπτύσσεται και να ισχυροποιείται πολύπ
Image
Image

Search