ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυτική Ελλάδα: Κινητοποίηση σήμερα από τους μουσικούς

Νέα κινητοποίηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος πραγματοποιούν το πρωί της Τετάρτης 12 Μαΐου οι μουσικοί της περιοχής. Όπως αναφέρει το Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Δυτικής Ελλάδας η κυβέρνηση "φρόντισε" να αφήσει τις γιορτινές ημέρες, χωρίς την επιδότηση που δικαιούνται.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζει τα εξής:

"12 ΜΑΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΚΕΙ , ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ.

 Η Κυβέρνηση φρόντισε να αφήσει εμάς και τις οικογένειές μας χωρίς την επιδότηση αυτές τις γιορτινές μέρες, παρόλο που μας δήλωσαν ότι έχουν στόχο να την συνεχίσουν μέχρι τον Μάη. Επιπλέον, η απαγόρευση της εργασίας μας για άλλη μια φορά, ενώ ήδη αρκετοί συνάδελφοι ήταν έτοιμοι να εργασθούν, δείχνει ότι μπροστά μας θα έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι.

Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, γιατί διαφορετικά, οι μαύρες σελίδες που γράφονται στα εργασιακά, θα έχουν και την υπογραφή μας. Τίποτα δε μας χαρίστηκε, αλλά αντιθέτως όλα κερδήθηκαν με θυσίες και αγώνα.

Ζητάμε:

· Να ενταχθεί το σύνολο των εργαζόμενων στην επιδότηση καθώς και οι κατηγορίες συναδέλφων που βγήκαν εκτός, όπως οι μουσικοί που εργάζονται στο δρόμο, αλλά και οι επιδοτούμενοι του ΟΑΕΔ που για λίγες μέρες επιδότησης χάνουν το επίδομα.

· Να δοθεί η δυνατότητα σε επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν, να κρατήσουν σε αναστολή το προσωπικό της επιχείρησης που δε θα εργαστεί.

· Ως κριτήριο της επιδότησης να αποτελούν ελάχιστα ένσημα το 2019 ή πιστοποίηση της ιδιότητας του μουσικού μέσα από πτυχίο ή δισκογραφική δουλειά ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο μπορεί να αποδείξει την ιδιότητα του μουσικού.

· Να δοθεί το εποχικό βοήθημα του 2021 σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

· Να επιδοτηθούν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν κάνει έναρξη εργασιών ως μουσικοί και εργάζονται με ΤΠΥ.

· Άμεση απόκτηση της ασφαλιστικής ικανότητας με βεβαίωση από το Εργάνη για όσους επιδοτήθηκαν το 2020.

-         Να σταματήσουν το νόμο που θέλουν , όλους τους μουσικούς με ΔΠΥ (μπλοκάκια )

Αυτή η μάχη δε πρέπει να χαθεί . Έχουμε αποδείξει ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε." 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες 2024, μπαίνουν πλέον οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ όλης της χώρας, καθώς οι Πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 30 Μαΐου 2024. Σύμφ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντυπωσιακές ήταν οι εικόνες από την αεροπορική επίδειξη των «Red Arrows» της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας (RAF), το μεσημέρι του Σαββάτου (18.5.24). Το σόου με εννέα αεροσκάφη . . .
LIFE STYLE

Η Δέσποινα Βανδή μίλησε για την περιπέτεια υγείας του Βασίλη Μπισμπίκη και για το πως την βίωσε. Στην εκπομπή «After Dark» του Θέμη Γεωργαντά βρέθηκε καλεσμένη η Δέσποινα Βανδ . . .
LIFE STYLE

Ο Δημήτρης Αλεξανδρής αναφέρθηκε στην καριέρα του, τον αδερφό του και ποδοσφαιριστή Ηλία Πουρσανίδη, την παράσταση που συμμετέχει και την έξαρση της βίας στα παιδιά και στους νέους . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές για τη νέα Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και τους αντιπροσώπους στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος πραγματοποιούνται σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου για πάνω από 2.500 μηχανικού από Αχαΐα, Ηλεία
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε υπαίθριο βιωματικό σχολείο για την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής για τους επιβιώσαντες από καρκίνο αλλά και για κάθε άνθρωπο, μετατράπηκε το απόγευμα της Πέμπτης το Νότιο Πάρκο της Πάτρας. 
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ Αχαΐας αναφέρονται τα εξής: Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το πολιτικό άνοιγμα της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ σε γειτονιές της Πάτρας, μπροστά και στις ευρωεκλογές, με σκοπό να φτ
Image
Image

Search