ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου: Μια εβδομάδα γεμάτη βραβεύσεις, δεξιότητες και… ποίηση

Μια ξεχωριστή εβδομάδα ήταν για το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών η πρώτη εβδομάδα αυτού του Ιούνη που βρίσκει τους μαθητές ακόμα στα θρανία (πανδημίας ένεκεν…). Βραβείο δεύτερης θέσης της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών για τη μαθήτρια Γιώτα Ζήκου και το ποίημά της «Ελένη», αργυρό βραβείο στην Τελετή Βράβευσης των Education Leaders Awards 2021 για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «AVE-Ausgewähltes Virtuelles Europa» και μια υπέροχη διαδικτυακή ημερίδα στο πλαίσιο του θεσμού των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων ήρθαν να θυμίσουν σε όλους πως Πειραματικό σημαίνει πάνω από όλα δημιουργία…

Το ΠΓΠΠ στην Τελετή Βράβευσης των Education Leaders Awards 2021

Η αρχή έγινε τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 όταν η υπεύθυνη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «AVE-Ausgewähltes Virtuelles Europa»  κ. Ιωάννα Χαρδαλούπα παρέλαβε το Αργυρό Βραβείο στην Τελετή Βράβευσης που έγινε στην Αθήνα. Για 6η χρονιά ο θεσμός των Education Leaders Awards ανέδειξε το πανόραμα των βέλτιστων πρακτικών στην εκπαίδευση και επιβράβευσε φορείς και εκπαιδευτικούς από όλες τις βαθμίδες. Το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στη θεματική «Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία»και για δεύτερη φορά βραβεύτηκε!Στα Education Leaders Awards 2020 είχε λάβει το Χρυσό Βραβείο για το έργο «Kulturkiosk: Von Schülern für Schüler» (Από μαθητές για μαθητές). Να σημειωθεί δε ότι την Παρασκευή, 04.06.2021, οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν στο βραβευμένο έργο (AVE-Ausgewähltes Virtuelles Europa) είχαν την ευκαιρία να το παρουσιάσουν στην Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: «Ευρωπαϊκά Προγράμματα Σπουδών: Πρόκληση και Καινοτομία για την εκπαίδευση», την οποία συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ «Έχω όνειρό μου το ποδήλατό μου»

Το πρωινό της Παρασκευής 4Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο: «Έχω όνειρό μου, το ποδήλατό μου». Στην ημερίδα, παρουσιάστηκαν οι εργασίες των μαθητών του Σχολείου κατά την τρέχουσα σχολική περίοδο στα πλαίσια του μαθήματος «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ» με κύριο άξονα το ποδήλατο.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Ζέρβας Ανδρέας, Διευθυντής ΔΔΕ Αχαΐας, η κ. Αστέρη Θεοδώρα, σύμβουλος του Α’ του ΙΕΠ και Προϊσταμένη του Τμήματος για την Καινοτομία και την Ενταξιακή Εκπαίδευση, ο κ. Παναγιωτόπουλος Γεώργιος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών και Πρόεδρος του ΕΠΕΣ του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών, η ΣΕΕ Παιδαγωγικής Ευθύνης δρ. Αθανασία Μπαλωμένου, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής ΠΔΕΔΕ.

Οικοδεσπότης στη διαδικτυακή του τάξη ήταν ο Διευθυντής του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών κ. Βασίλειος Σχοινάς και συντονίστριες της ημερίδας οι εκπαιδευτικοί Μιντιλογλίτη Ιωάννα και Χαρδαλούπα Ιωάννα.

            Με υψηλούς προσκεκλημένους ομιλητές (μεταξύ των οποίωνη κ. Παπαδημητρίου Σοφία, Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων – Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο κ. Σαρουλίδης Στέλιος, Υπεύθυνος Προγραμματισμού της IdealBikes Μανιατόπουλος,  ο κ. Ζαχαρόπουλος Άγγελος από το Belfast School of Architecture and the Built Environment, ο κ. Τάκης ΠαπαδόπουλοςΠρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Σπύρος Πολίτης πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών  και ο κ. Θάνος Δούρος δημοτικός σύμβουλος στην Πάτρα), εξαιρετικές παρουσιάσεις, φωτογραφίες, βίντεο, ταινίες animation μικρού μήκους, πολύ κέφι και διάθεσηπραγματοποιήθηκε η πεντάωρη διαδικτυακή ημερίδα του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο: «Έχω όνειρό μου, το ποδήλατό μου». Μια ημερίδα που μας έμαθε πολλά για την  ιστορική εξέλιξη του ποδηλάτου, τα είδη ποδηλάτων, τους αγώνες ποδηλασίας, τον επικείμενο ποδηλατόδρομου Μαραθώνα-Αρχαίας Ολυμπίας. Παράλληλα απολαύσαμε τα ποδηλατικά ποιήματα που συνέθεσαν οι μαθητές, το περιοδικό που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων και εντυπωσιαστήκαμε από τις ραδιοφωνικές εκπομπές που δημιουργήθηκαν και μεταδόθηκαν από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών UPfm.

Οι μαθητές, μετέφεραν στους ακροατές τους μια πολύπλευρη εικόνα και «γεύση» του τι εστί ποδήλατο και πόσο ωφέλιμο είναι σε κοινωνικοοικονομικό, ψυχολογικό και ανθρωπιστικό επίπεδο. Την ημερίδα τίμησαν εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων, οι οποίοι μίλησαν με τη σειρά τους για τις επιδράσεις του ποδηλάτου στη καθημερινότητά μας, και, εν τέλει, για αποτίμηση και εντυπώσεις από την ημερίδα που διοργανώθηκε.

            Φυσικά, μετά το τέλος της εκδηλώσεως, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί και συντονιστές, καθώς επίσης και αρκετοί από τους καλεσμένους κατέφυγαν σε δηλώσεις, όπου όλοι εξέφρασαν την αμέριστη χαρά και τον ενθουσιασμό τους για τη διαδικτυακή αυτή συνάντηση. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της ημερίδας κ. Ιωάννα Μιντιλογλίτη και κ. Ιωάννα Χαρδαλούπαδήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και περήφανοι για τη δουλειά των μαθητών και για την επιμέλεια και υπομονή τους!

Και στο βάθος η Ποίηση!

Με μεγάλη συγκίνηση και χαρά ο κ. Βασίλειος Σχοινάς, Διευθυντής του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών δέχθηκε στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του Σχολείου το μήνυμα της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών για τη βράβευση της μαθήτριας της του σχολείου Γιώτα Ζήκου και το ποίημά της «Ελένη»:

«Με ιδιαίτερη χαρά σάς πληροφορώ ότι η μαθήτριά σας Γιώτα Ζήκου έχει πάρει Β' Βραβείο στην ποίηση στον 22ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ).

Θερμά συγχαρητήρια, τόσο στην ίδια, όσο και στους καθηγητές που την ενθάρρυναν να συμμετάσχει.»

Η μαθήτρια θα ταξιδέψει με την οικογένειά της και εκπρόσωπο του σχολείου στην Αθήνα, στο εμβληματικό Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου και θα γίνει η βράβευσή της την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών: https://gym-aei-patras.ach.sch.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο από την μοιραία νύχτα της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αναργύρων, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το Star, χρειάστηκε ν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Μια ιδιαίτερα σημαντική αναδίφηση για τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία και άκρως ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πέντε ακόμα συλλήψεις και συνολικά εννέα δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία στη Δυτική Ελλάδα  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας: Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 2024», η Ολυμπιακή Φλόγ
Image
Image

Search