ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άθλιες συνθήκες, ανεμβολίαστα παιδιά και γονείς στον καταυλισμό Ρομά στο Ρηγανοκάμπο

Ολοκληρωμένη ιατρική παρέμβαση προσέφεραν μέλη του επιστημονικού κλιμακίου του προγράμματος «Υγεία για Όλους» και σε μικρά παιδιά οικογενειών ΡΟΜΑ και όχι μόνο.Οι γιατροί και η συντονίστρια του προγράμματος διαπίστωσαν τραγικές συνθήκες διαβίωσης σε συνδυασμό με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο στους Ρομά, κάτι που επιβαρύνει την υγεία των κατοίκων του καταυλισμού γενικότερα. Μέλη του επιστημονικού κλιμακίου του προγράμματος «Υγεία για Όλους», εξέτασαν κλινικά, παιδιά οικογενειών ΡΟΜΑ που διαμένουν στον καταυλισμό του Ρηγανοκάμπου ενώ προχώρησαν σε εμβολιασμούς κατά περίπτωση. Σύμφωνα με την πρόεδρο του προγράμματος, Ελένη Σωτηροπούλου, οι εθελοντές «συνάντησαν παιδιά ανεμβολίαστα, παιδιά που δεν έχουν πάει ποτέ σχολείο, μητέρες που έχουν γεννήσει και δεν έχουν εξεταστεί ποτέ από γυναικολόγο, Ρομά που δεν έχουν υποβληθεί ποτέ στη ζωή τους σε καρδιολογικό ή ενδοκρινολογικό έλεγχο, Ρομά που δεν δίνουν σημασία σε διάφορα "ύποπτα" συμπτώματα που εμφανίζουν και τα οποία μπορεί να κρύβουν σοβαρά, χρόνια νοσήματα».

Κατά την επίσκεψη των γιατρών πραγματοποιήθηκαν γυναικολογικές εξετάσεις, τεστ Παπ και διακολπικός υπέρηχος ενώ όσοι Ρομά το επιθυμούσαν, υποβλήθηακν σε ενδοκρινολογικό και καρδιολογικό έλεγχο με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου-καρδιογράφου.Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την 6η ΥΠΕ, τον δήμο της Πάτρας και τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, ενώ το πρόγραμμα υποστηρίζεται από κινητή γυναικολογική μονάδα και κινητή μονάδα για τον καρδιολογικό έλεγχο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης (25/4) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ. Ο πρωθυπουργός έστειλε το δικό του μήνυμα εν όψει των ε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το πολιτικό ντόμινο με τις «ορφανές» ψήφους των Σπαρτιατών μετά το «άκυρο» στη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στις αντιπαραθέσεις μετα . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για κάτι τέτοια βράδια τον πήρε, για κάτι τέτοια βράδια πήρε κι αυτός την απόφαση να περάσει στην απέναντι πλευρά του ποταμού και να φορέσει την πράσινη φανέλα. Ο Κώστας Σλούκας έπ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο αγώνας της Ουντινέζε με τη Ρόμα ξεκίνησε στις 14 Απριλίου, ωστόσο διεκόπη στο 71ο λεπτό, καθώς ο Εντικά κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο και αποφασίστηκε να διακοπεί το ματς. Το σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα για 25χρονη που προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της. Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έσπευσαν άμεσα στο σπίτι της κοπέλας, στην συμβολή των οδών Μαιζώνος και Ιεροθέου,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι ένα εμβληματικό έργο που αποτελεί, πλέον, σημείο αναφοράς της σύγχρονης Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να φτάσει ψηλότερα, να αναπτύσσεται και να ισχυροποιείται πολύπ
Image
Image

Search