ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Τρίτη η εκδήλωση μνήμης για τα 27 χρόνια από τη δολοφονία Τεμπονέρα

Κάλεσμα συμμετοχής από την «Ανυπότακτη Πολιτεία»

«Η δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα στις 8 Ιανουαρίου του 1991, συγκλόνισε το Πανελλήνιο, συγκίνησε ολόκληρη την νεολαία της χώρας μας, έγινε σύμβολο αντίστασης και αγώνα, για την παιδεία, για το Δημόσιο σχολείο, για τη Δημοκρατία και το δικαίωμα στη ζωή.  Ο Ν. Τεμπονέρας δολοφονήθηκε από το παρακράτος γιατί στάθηκε αλληλέγγυος στο μαθητικό κίνημα της εποχής του που τάραξε τα σχέδια της άρχουσας τάξης», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Χρήστος Πατούχας, επικεφαλής της «Ανυπότακτης Πολιτείας», τονίζοντας:

«Το 1991, οι μαθητικές καταλήψεις φούντωναν και απλώνονταν σε ολόκληρη τη χώρα.  Ο Νίκος Τεμπονέρας στάθηκε σύμμαχος και συμπρωταγωνιστής, στην εξεγερμένη νεολαία, που είχε όλα τα σημάδια μιας συνολικής επίθεσης του συστήματος, για ένα αντιδραστικό πισωγύρισμα, για μια αντεπίθεση υποταγής του λαού, σε όσα από τότε οι δυνάμεις της άρχουσας τάξης, σχεδίαζαν και υλοποιούσαν.

Με την θυσία του Νίκου Τεμπονέρα, το λαϊκό κίνημα φούντωσε και προσωρινά ανακόπηκαν αυτά τα σχέδια. Όμως, στα επόμενα χρόνια, σε μια καταιγιστική αντεπίθεση, μπόρεσαν να εξουδετερώσουν το λαϊκό κίνημα, μπόρεσαν να χρεοκοπήσουν τους στόχους και τις διεκδικήσεις του, μπόρεσαν να το καθυποτάξουν και να επιβάλλουν την σημερινή πορεία ισοπέδωσης, την αφαίρεση δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων ενός αιώνα, την εξαθλίωση εκατομμυρίων ανθρώπων και όλων των λαϊκών τάξεων, την υποθήκευση της χώρας και του εθνικού της πλούτου.

Αλλά, και αν νικήθηκαν τα ιδανικά τους, δεν έπαψαν να υπάρχουν. Περισσότερο από ποτέ, έχουμε σήμερα την ανάγκη της ζωογόνας επίδρασης τους. Για την ανασύνταξη των δυνάμεων μας, για την νικηφόρα λαϊκή αντεπίθεση. Για να αποδειχτεί στην πράξη, ότι κανένας αγώνας δεν έγινε επί ματαίω, κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, καμιά θυσία δεν χάνεται από την παρακαταθήκη της ιστορίας. Τοποθετείται ισότιμα, στο πλάι των αμέτρητων λαϊκών θυσιών, που έρχονται από το βάθος της ιστορίας. Των θυσιών της Εθνικής Αντίστασης, των δημοκρατικών αγώνων, του αντιδικτατορικού αγώνα.

Βρισκόμαστε σήμερα, στο βάθος των μνημονίων της υποδούλωσης της χώρας και του λαού μας, χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα βγούμε από αυτά. Αυτό, που με βεβαιότητα γνωρίζουμε, είναι ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, χωρίς την ανασύνταξη, τον προσανατολισμό, την αποφασιστικότητα, την ενότητα της Αριστεράς και του λαϊκού κινήματος. Ενάντια στο Κυβερνητικό πολιτικό σύστημα, τις ανεκτές από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα εκδοχές του, τις χρεοκοπημένες παραφυάδες του. Ενάντια στις συνειδητές και ασυνείδητες αυταπάτες, της εξαπατημένης και προδομένης δημοκρατικής και αριστερής βάσης της κοινωνίας μας.

Σας καλούμε, με αυτό το καθαρό πρόσωπο, να τιμήσουμε την ηρωική μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα. Να κοιτάξουμε κατάματα το μέλλον, νικώντας την απογοήτευση, γνωρίζοντας, ότι χωρίς εμάς, χωρίς τον αγώνα μας, τίποτα καλό δεν θα γίνει για μας.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9/1/2018 ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ ΣΤΙΣ 18 ΟΟ»

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Πετροπούλου, “ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ”, Μνήμη Συγγένεια Ταυτότητα στο Γκαλλιτσιανό της Καλαβρίας, Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2023. Επειδή ακόμα και σήμερα πολλοί ίσως να έχ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην Πάτρα η παραβατικότητα και η βία των ανηλίκων και η τοπική κοινωνία οφείλει να προσπαθήσει να ορθώσει  αναχώματα στο ανησ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαιρετίζει όλους τους σ
Image
Image

Search