ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε στην Αμερική ένας από τους καλύτερους αστυνομικούς της Αχαΐας

Ένας από τους καλύτερους αστυνομικούς της Αχαΐας ο οποίος μάλιστα έχει βραβευθεί ως ο καλύτερος τροχονόμος της χρονιάς αποφάσισε να φύγει για την Αμερική. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Πατέντα , ένας αστυνομικός με αξίες , αρχές ,  ευγένεια και πάνω από όλα υψηλή αίσθηση του καθήκοντος για προσφορά στον συνάνθρωπο με αυτοθυσία. Τα παραπάνω τον έχουν αναδείξει σε ένα από τα ικανότερα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, Έχει πλήθος διακρίσεων και επιτυχιών στο ενεργητικό του. Αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με προορισμό τις ΗΠΑ και ειδικότερα την Νέα Υόρκη. Εκεί ζει η οικογένειά του και ο νεαρός αστυνομικός πηγαίνει να ζήσει κοντά τους. 

Ο Πατρινός Αστυνομικός έχει βραβευθεί για τις σωτήριες ενέργειες του από την Ελληνική Αστυνομία , την Ιερά Μητρόπολη Πατρών τις Αστυνομικές Ενώσεις και όχι μόνο.

Το 2013 βραβεύθηκε ως ο Τροχονόμος της χρονιάς, από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.)και το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.)

Το 2013 βραβεύθηκε μαζί με τον συνάδελφο του Ανδρέα Κάππο, από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο για παροχή βοήθειας και διάσωση παιδιού 17 μηνών από βέβαιο πνιγμό και την μεταφορά του στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. 

Το ίδιο έτος είχαν επέμβει σε ένα ακόμα περιστατικό, σώζοντας την μικρή Χριστίνα η οποία παραλίγο να πνιγεί από μία πατάτα που είχε «κολλήσει» στο λαιμός της.

Το 2016 με αυτοθυσία μπήκε σε φλεγόμενο διαμέρισμα του 2ου ορόφου πολυκατοικίας στις εργατικές κατοικίες Ιτεών και με μόνο του όπλο το θάρρος του και μια βρεγμένη πετσέτα στο πρόσωπό του προσπάθησε με μηδενική ορατότητα, να σώσει 8χρονο ΑμεΑ που είχε εγκλωβιστεί στο δωμάτιό του. Ο νεαρός Αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικό πρόβλημα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Γνωρίζετε πόσο αλκοολ πίνουν οι ευρωπαίοι; Κάθε χρόνο στην Ευρώπη, κάθε άτομο ηλικίας 15 ετών και άνω καταναλώνει, κατά μέσο όρο 9,5 λίτρα καθαρού αλκοόλ, που ισοδυναμεί με περίπου . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλα τα βλέμματα στον ΣΥΡΙΖΑ, στρέφονται στην αποψινή επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου από τον Στέφανο Κασσελάκη και φυσικά των πέντε προσώπων που έχει επιλέξει για την ολοκλή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας  και  Ακαρνανίας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά εννέα δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλη μια απώλεια σημειώθηκε το βράδυ στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καθώς έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος δάσκαλος Παύλος Ριχάνης. Την είδηση του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας  και  Ακαρνανίας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά εννέα δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλη μια απώλεια σημειώθηκε το βράδυ στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καθώς έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος δάσκαλος Παύλος Ριχάνης. Την είδηση του θανάτου του γνωστοπο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
Image
Image

Search