ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχίζουν από σήμερα οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές στα ΑΕΙ

Σήμερα Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, ανοίγει το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Παιδείας για όσους φοιτητές ενδιαφέρονται να πάρουν μετεγγραφή και θα παραμείνει ανοικτό έως και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, κατά το διάστημα αυτό μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών της χώρας, για τις εξής περιπτώσεις:

Μετεγγραφή με μοριοδοτούμενους λόγους


Αδέλφια προπτυχιακοί φοιτητές


Φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή, για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.

Οι ενδιαφερόμενοι από αύριο θα μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://transfer.it.minedu.gov.gr/ ή μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, www.minedu.gov.gr, προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους έχει χορηγηθεί από τη γραμματεία της σχολής ή του τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα αποτελέσματα των μετεγγραφών θα ανακοινωθούν αμέσως μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στη σχετική εγκύκλιο, που είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα και για 4 ημέρες (μέχρι και την Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου), στον φιλόξενο χώρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, θα διεξαχθεί η καθιερωμένη ετήσια δωροέκθεση από το «Άλμα Ζωής . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δασαρχεία και Δήμοι έχουν λάβει ξεκάθαρες οδηγίες για το τι πρέπει να πράξουν ώστε να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιών και καθημερινά προσπαθούν να καλύψουν όσα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η εισαγγελέας εφετών Λάρισας διαβίβασε στην εισαγγελία του Αρειου Πάγου, την μήνυση γονέα θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών προκειμένου να αποσταλεί στην Βουλή για να . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη και είναι σωρευτική. Η μοτοσυκλέτα δεν είχε κανένα περιθώριο ελιγμού. Το όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος έφραξε όλο το μήκος της λω . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα και για 4 ημέρες (μέχρι και την Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου), στον φιλόξενο χώρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, θα διεξαχθεί η καθιερωμένη ετήσια δωροέκθεση από το «Άλμα Ζωής Πάτρας». Μία πρωτοβο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, το Π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. θα υπάρξει π
Image
Image

Search