ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Πρόγραμμα για μητέρες και παιδιά 7-12 ετών δικαιούχους του ΤΕΒΑ

Μία καινοτόμο και δημιουργικά «νόστιμη» δράση με μαθήματα υγιεινής μαγειρικής, παιχνίδια μαγειρικής και βιωματικά εργαστήρια σχεδιάστηκε για τις μητέρες ωφελούμενες ΤΕΒΑ Π.Ε. Αχαΐας και τα παιδιά τους (7-12 ετών) και υλοποιείται από την Ι. Μητρόπολη Πατρών στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που στοχεύουν στην ενδυνάμωση και ψυχοκοινωνική στήριξη των ωφελούμενων ΤΕΒΑ/FEAD (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους) .

Με σύνθημα, «Η Υγεία πάνω απ’ Όλα.. στης Μαμάς την Κατσαρόλα» στην δράση (από 19/10 έως 10/11/2019) θα εκπαιδευτούν 50 γυναίκες μητέρες και 50 παιδιά τους στοχεύοντας στην ενίσχυση των δεξιοτήτων υγιεινής διατροφής και διαβίωσης,  παιδιών και ενηλίκων, με σύγχρονες βιωματικές μεθόδους. Οι μητέρες δικαιούχοι ΤΕΒΑ θα γνωρίσουν:

    τεχνικές υγιεινής μαγειρικής,
    τα κρυμμένα μυστικά των ετικετών,
    τεχνικές για οικονομία στις αγορές τροφίμων,
    πρόληψη για τροφικές αλλεργίες και
    θα εκπαιδευτούν πρακτικά από σεφ να παρασκευάζουν συνταγές νόστιμων οικονομικών υγιεινών γευμάτων & εδεσμάτων.

Παράλληλα, για τα παιδιά, με παιδοκεντρική προσέγγιση έχουν σχεδιαστεί δράσεις δημιουργικής μαγειρικής, υγιεινής των τροφίμων, γαστρονομία με on line παιχνίδια,  χρώματα, μαγειρικά πειράματα ώστε οι «μικροί σεφ» να κατανοήσουν και να εξοικειωθούν με υγιεινά γεύματα και πολυαισθητηριακά να ενισχυθούν παιδικές δεξιότητες όπως η αδρή/λεπτή κινητικότητα, συντονισμός, μνήμη, λογική, φαντασία και δημιουργικότητα.

Μικροί και μεγάλοι συμμετέχοντες με  χιούμορ, φαντασία, ομαδικό πνεύμα, αλλά και υπευθυνότητα, θα συμμετέχουν στην  γιορτινή  εκδήλωση λήξης όπου θα παρασκευάσουν και θα προσφέρουν  γευστικά υγιεινά εδέσματα στις οικογένειες τους ενδυναμώνοντας την κοινωνική αλληλεπίδραση και τις θετικές οικογενειακές διαπροσωπικές σχέσεις.

Το πρόγραμμα  θα υλοποιηθεί με την συνεργασία του ΣΚΕΑΝΑ (Σύλλογος Καταστηματαρχών  Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας, του Εκπαιδευτικού Ομίλου EUROTEAM, έμπειρων επιστημονικών εκπαιδευτών & εικαστικών ενώ  θα ξεκινήσει στις Σάββατο 19 Οκτώβρη 2019 στην Πάτρα στον χώρο του Εκπαιδευτικού Ομίλου EUROTEAM, στην οδό Παντανάσσης 4.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες μητέρες/ κηδεμόνες, ωφελούμενοι ΤΕΒΑ, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2611 100225 ή 6940 823857. Ώρες επικοινωνίας από 9:30 έως 14:30. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Εξελίξεις καταγράφονται στην υπόθεση κακοποίησης ανήλικου από υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΠΟ σημειώνει πως ο υπάλ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών σημειώθηκε στις 18:11 στην περιοχή Σουλουσαράι της επαρχίας της Τοκάτης (Ευδοκιάδα) της βόρειας Τουρκίας. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογί . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Καταπλακώθηκε από τα μπάζα που προκάλεσε η κατάρρευση στο κτίριο της οδού Νεωρίων στον Πειραιά. Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στις 12 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάει ο καιρός από την Παρασκευή 19 Απρίλιου, με την ΕΜΥ να έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης και τους μετεωρολόγους, στηριζόμενοι στα μέχρι στιγμής προγνωστικά δεδομένα, να . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά (1230) μαθητές Γυμνασίων της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα», πουλειτούργησε από από τις 27 Μαρτίου στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (9/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στο μεγαλύτερο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεύεται τηνΠαρασκευή ο 47χρονος Φίλιππος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο Ηταν παντρεμένος με την πρώην παρουσιάστρια εκπομπών Ματίνα Μιχάλη με την οπ
Image
Image

Search