ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικό Μέρισμα: Το ενδεχόμενο να μη χρειαστούν αιτήσεις

Συνεχίζει να είναι θολό το τοπίο για το κοινωνικό μέρισμα. Στην κυβέρνηση μελετούν τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 10μηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, τα οποία θα ανοίξουν το δρόμο για την καταβολή του. Ωστόσο όλα πλέον δείχνουν ότι το κοινωνικό μέρισμα δεν θα είναι αυτό που περιμένουν πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά, που το έλαβαν τις προηγούμενες χρονιές.

Για το 2019 τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά για το κοινωνικό μέρισμα, καθώς αναμένεται να δοθεί ένα ποσό της τάξης των 200-400 εκατ. ευρώ. Μάλιστα ακόμη δεν είναι γνωστό αν θα γίνουν αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Και αυτό γιατί αν τελικά δοθεί σε όσους παίρνουν το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, δεν υπάρχει λόγος να γίνουν νέες αιτήσεις, καθώς το σύστημα είναι ήδη δομημένο.

Αν ωστόσο μπουν μέσα στο μέρισμα νέες κατηγορίες δικαιούχων τότε θα χρειαστούν αιτήσεις. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα θα ληφθεί σε λιγότερο από 15 ημέρες καθώς θα πρέπει να βγει και η σχετική υπουργική απόφαση για τα ποσά και τους δικαιούχους. Έτσι το πιθανότερο σενάριο είναι οι όποιες αιτήσεις να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε το προηγούμενο Σάββατο την παροχή κοινωνικού μερίσματος λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

https://www.aftodioikisi.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάρρευση της Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος τεχνι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στην Stark Arena, αλλά και από την άμυνα που έπαιξαν στην τελευταία περίοδο οι Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν για την 32η αγωνιστική της EuroLeague ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, όμως το βράδυ της Πέμπτης (28/3) ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά πως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search