ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Πάτρα ο επιχειρηματίας Λεμπιδάκης, η απαγωγή του είχε συγκλόνισε το πανελλήνιο

Eνας από τους πιο διάσημους και εκλεκτούς απόφοιτους της Σχολής, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, θα είναι εκ των κεντρικών ομιλητών-εισηγητών στην εκδήλωση του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών (επίσης απ' τα πιο διάσημα Τμήματα στον ελληνικό πανεπιστημιακό χώρο) στο 22ο Forum Ανάπτυξης, αύριο Σάββατο, στο ξενοδοχείο «Αστήρ», στις 12.30 το μεσημέρι.

Ο 54χρονος κρητικός επιχειρηματίας, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο λόγω της «κινηματογραφικής», και απίστευτης για τα ελληνικά δεδομένα, απαγωγής (30/3/2017) και ομηρίας του για 186 ολόκληρες μέρες στο κρησφύγετο των απαγωγέων του, έξω από το Ρέθυμνο, έρχεται στην Πάτρα ειδικά για την εκδήλωση αυτή.

Υπάρχει λόγος όμως: όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Π», ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Πλαστικά Κρήτης ΑΕ (μιας από τις κορυφαίες εξαγωγικές εταιρίες στην Ελλάδα), αποφοίτησε από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 1985. Στην Πάτρα έζησε τα φοιτητικά του χρόνια, αρχές της δεκαετίας του '80, από «εδώ» πήρε το πτυχίο του. Οταν, λοιπόν, δέχθηκε την πρόσκληση, δεν το σκέφτηκε καθόλου. Να σκεφτείτε, μάλιστα, δείγμα κι αυτό των ισχυρών αναμνήσεων και δεσμών του με το Πανεπιστήμιο Πατρών, ότι βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι στην Κίνα και θα επιστρέψει στην Ελλάδα ειδικά για την αυριανή εκδήλωση του Τμήματος Χημικών Μηχανικών στον «Αστέρα».

Οσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, λένε πως ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, εκτός από πρώτης γραμμής επιχειρηματίας, είναι και χαρισματικός ομιλητής.

Το περιεχόμενο της πρώτης συνεδρίας της αυριανής ημερίδας, αυτής που θα μιλήσει και ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, είναι «Πανεπιστημιακή εκπαίδευση, έρευνα, καινοτομία και ανάπτυξη».

Στους ομιλητές της ημερίδας θα είναι, επίσης, ο παγκοσμίου επιπέδου και απήχησης πατρινός καθηγητής Σπύρος Πανδής, μεταξύ των τοπ Ελλήνων επιστημόνων σ' όλο τον κόσμο, ο Ξενοφών Βερύκιος, και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ερευνας Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ). Και ακόμα, ο Δημήτρης Βαγενάς, πρόεδρος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών και ο Δημήτρης Ματαράς, κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής.

Και στις 2.30 μ.μ. θα ακολουθήσει δεύτερη συνεδρία, με θέμα «Εταιρική ευθύνη στην έρευνα και την εκπαίδευση: πρακτική άσκηση, διπλωματική εργασία, μεταπτυχιακές σπουδές, ημέρα καριέρας».

 

Πηγή: Pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search