ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

200 χρόνια από την Επανάσταση: Κόμβοι Καλάβρυτα και Μεσολόγγι

Η συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής (Δυτική Ελλάδα 2021) ως συμβουλευτικού οργάνου του περιφερειακού συμβουλίου για τον συντονισμό πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων και εκδηλώσεων σχετικών με την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, συζητείται στην αυριανή συνεδρίαση του σώματος.

Την επιτροπή που προβλέπεται από τον οργανισμό της Περιφέρειας θα εισηγηθεί ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος. Οπως είναι γνωστό, εντεταλμένος σύμβουλος για τον εορτασμό έχει οριστεί ο Ανδρέας Φίλιας.

Το σκεπτικό της περιφερειακής αρχής βασίζεται στο γεγονός ότι η Ελληνική Ανεξαρτησία ξεκίνησε από τη Δυτική Ελλάδα και για αυτό πρέπει να αποτελέσει το επίκεντρο των εορτασμών.

Οι εκδηλώσεις που σκοπεύει να διοργανώσει η Περιφέρεια θα στηριχθούν σε συγκεκριμένους άξονες:

Θα έχουν αναφορά στο εθνικό στοιχείο, αλλά και στην ανάδειξη της περιοχής όπως και την συμβολή που είχε στο '21. Βασικά κέντρα θα είναι τα Καλάβρυτα όπου ξεκίνησε η Επανάσταση και το Μεσολόγγι που συμβολίζει διαχρονικά την θυσία των «Ελεύθερων Πολιορκημένων».

Βασική επιδίωξη είναι η εξωστρέφεια και για αυτό στόχος είναι να διοργανωθούν εκδηλώσεις που θα προσελκύουν επισκέπτες και μετά το 2021.

Η περαιτέρω ανάπτυξη της περιφερειακής συνείδησης εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί μέσα από την μόχλευση φορέων (επιστημονικών, πολιτιστικών, κοινωνικών κ.ά.).

Ζητούμενο αποτελεί η συμμετοχή της νεολαίας μέσα από δράσεις που θα υποστηρίζονται από τις νέες τεχνολογίες.

Η εμπλοκή και συμμετοχή του απόδημου ελληνισμού θα είναι άλλος ένας άξονας για την προτεινόμενη γνωμοδοτική επιτροπή.

Η επιτροπή θα απαρτίζεται από 21 μέλη και θα έχει αποστολή την υποστήριξη του περιφερειακού συμβουλίου σε θέματα που αφορούν τις δράσεις που θα διοργανωθούν σε εξειδικευμένους τομείς όπως: θεματικά και εκπαιδευτικά πάρκα, ταινίες, ντοκιμαντέρ, εκδόσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μαθητικούς διαγωνισμούς, συνέδρια, εκθέσεις κ.ά.

Η Περιφέρεια ήδη έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις με φορείς και την υποδοχή προτάσεων για δράσεις που μπορούν να διοργανωθούν το 2021 στη Δυτική Ελλάδα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

«Μπαμπά μου (μπανταούλη μου όπως σε έλεγα), σε αγαπάω απέραντα και θα μου δίνεις τεράστια δύναμη μέχρι να έρθω να σε συναντήσω και εγώ» γράφει σε ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η εισήγηση του Πέτρου Ψωμά στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Έρχονται σήμερα προς ψήφιση νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το κέντρο της Πάτρας που θα αλλάξουν τη λειτουργία της πόλης ρ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Το Δ.Σ  του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας" (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ), σε ανακοίνωσή του αναφέρει: H 28η Απριλίου έχει καθιερωθεί από την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας ως «Παγκ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελεύθερος με περιοριστικό όρο αφέθηκε μετά την απολογία του ο Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος χθες το μεσημέρι γρονθοκόπησε τον βουλευτή Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης εντός της . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η εισήγηση του Πέτρου Ψωμά στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Έρχονται σήμερα προς ψήφιση νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το κέντρο της Πάτρας που θα αλλάξουν τη λειτουργία της πόλης ριζικά. Δυστυχώς θα γ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα επεισόδιο μεταξύ δύο γιατρών, το οποίο φέρεται να έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, σε χώρο εντός του Νοσοκομείου Πύργου, εξετάζει τόσο το Α.Τ. Πύργου, όσο και η διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας. Σύμφωνα μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 αντιπροσωπεία της Ένωσης μας αποτελούμενη από την β΄ Αντιπρόεδρο Αργυρώ Χαϊκάλη, τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Μπαλάση και τα μέλη του ΔΣ Μαρία Θεοδοσοπούλου και Γεώργιο Αποσ
Image
Image

Search