ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση με επιδότηση 10.000 ευρώ

Ενα νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων και κυρίως των γυναικών αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα ο ΟΑΕΔ.

 

Με το νέο πρόγραμμα θα παρέχεται επιδότηση έως και 17.000 ευρώ σε 2.500 ανέργους που επιθυμούν να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση.

 

Πώς θα γίνει η επιδότηση ανέργων για να ανοίξουν δική τους επιχείρηση

Ειδικότερα, με το πρόγραμμα θα επιδοτηθούν νέοι, ηλικίας 18-29 ετών, που είναι άνεργοι και κυρίως γυναίκες, όπου εντοπίζονται τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, ώστε να προχωρήσουν σε βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια.

 

Η εφαρμογή του προγράμματος αναμένεται να αρχίσει στα τέλη Ιανουαρίου και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε πέντε στάδια.

 

Το πρώτο στάδιο που μπαίνει σε εφαρμογή τέλη μήνα θα αφορά τη δημοσιοποίηση της πρώτης πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ. Στο πλαίσιο της πρόσκλησης 5.000 νέοι άνεργοι 18-29 ετών θα κληθούν να υποβάλουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

 

Στο δεύτερο στάδιο που αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του Μαρτίου, οι 5.000 άνεργοι θα συμμετάσχουν σε σεμινάριο νέας επιχειρηματικότητας, διάρκειας πέντε ημέρων με στόχο την επιμόρφωσή τους στις νέες επιταγές της αγοράς εργασίας και του επιχειρείν.

 

Στο ίδιο στάδιο θα ακολουθήσει η αξιολόγηση και η επιλογή 3.000 επιχειρηματικών ιδεών, που θα εκτιμηθούν με συγκεκριμένα κριτήρια ως οι πλέον κατάλληλες και ώριμες για να επιδοτηθούν.

 

Στο τρίτο στάδιο, το οποίο προγραμματίζεται να υλοποιηθεί εντός των μηνών Απριλίου - Μαΐου - Ιουνίου, θα εφαρμοστεί πρόγραμμα «Coaching» των 3.000 δυνητικών ωφελουμένων με 6 συνεδρίες.

 

Μία συνεδρία προβλέπεται να πραγματοποιηθεί διά ζώσης και 5 εξ αποστάσεως. Οι συνεδρίες θα αφορούν τη βελτίωση των επιχειρηματικών ιδεών και την «προπόνηση» των ανέργων από ειδικούς, αναφορικά με τις βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να ενσωματώσουν στο επιχειρηματικό τους πλάνο.

 

Αμέσως μετά, δηλαδή εντός του διμήνου Ιούλιος - Αύγουστος αναμένεται να ακολουθήσει το 4ο στάδιο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ΟΑΕΔ θα απευθύνει τη δεύτερη πρόσκληση προς τους 3.000 δυνητικούς ωφελουμένους για υποβολή συγκεκριμένων αυτή τη φορά επιχειρηματικών σχεδίων προς επιδότηση.

 

Στο πέμπτο και τελευταίο στάδιο της αξιολόγησης και έναρξης επιχορήγησης, το οποίο υπολογίζεται να ξεκινήσει εντός Σεπτεμβρίου, θα περάσουν εν τέλει 2.500 ωφελούμενοι, οι οποίοι θα ξεκινήσουν να επιδοτούνται  με σκοπό τη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης.

 

Η επιχορήγηση θα είναι δύο ταχυτήτων ανάλογα με τη διάρκεια που χρειάζεται ο κάθε ωφελούμενος ώστε να στήσει την επιχείρησή του:

 

n παραμονή στο πρόγραμμα 12 μήνες θα ξεκλειδώνει επιχορήγηση έως €10.000

 

n παραμονή στο πρόγραμμα 18 μήνες θα ξεκλειδώνει επιχορήγηση έως €17.000.

 

Στόχος είναι τουλάχιστον το 60% των ωφελουμένων να είναι γυναίκες. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 43 εκατ. ευρώ.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Πετροπούλου, “ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ”, Μνήμη Συγγένεια Ταυτότητα στο Γκαλλιτσιανό της Καλαβρίας, Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2023. Επειδή ακόμα και σήμερα πολλοί ίσως να έχ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην Πάτρα η παραβατικότητα και η βία των ανηλίκων και η τοπική κοινωνία οφείλει να προσπαθήσει να ορθώσει  αναχώματα στο ανησ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαιρετίζει όλους τους σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Πατρέων στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας  για την Αντιπυρική Περίοδο 2024, ΚΑΛΕΙ τους ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές οικοπέδων να  φροντίσουν για τον καθαρισμό και την συντή
Image
Image

Search