ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δάσκαλοι:Τα μαθήματα ειδικοτήτων να διδάσκονται μόνο από τις αντίστοιχες ειδικότητες

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας αναφέρει:                                   

Αρκετοί συνάδελφοι μας πληροφορούν πως σε ορισμένα σχολεία έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να διδάσκονται από συναδέλφους δασκάλους μαθήματα ειδικοτήτων (εικαστικά, θεατρική αγωγή κ.λπ.). Αυτό συνήθως συμβαίνει σε σχολεία της υπαίθρου, όπου εργάζονται νεότεροι συνάδελφοι με μεγαλύτερο διδακτικό ωράριο. Αποτέλεσμα αυτού είναι να περισσεύουν από τον πρωινό κορμό ορισμένες διδακτικές ώρες από τους δασκάλους και αυτές να διατίθενται για την κάλυψη των ωρών ειδικοτήτων. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζονται οι προσλήψεις αναπληρωτών σε ειδικότητες και καλύπτονται τα κενά.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας εκφράζει την αντίθεσή του σε αυτήν την πρακτική. Θεωρεί πως όλα τα μαθήματα ειδικοτήτων πρέπει να διδάσκονται από τις αντίστοιχες ειδικότητες.

Εφόσον περισσεύουν ώρες δασκάλων για τους λόγους που προαναφέραμε σε κάποιο σχολείο, αυτές θα πρέπει να διατίθενται για ενισχυτική διδασκαλία. Τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας, όπου έχουν εφαρμοστεί, έχουν πετύχει εξαιρετικά και πιστοποιημένα αποτελέσματα, ιδιαίτερα σε περιβάλλοντα κοινωνικοοικονομικά και πολιτιστικά υποβαθμισμένα.

Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων να μη συναινούν σε τέτοιες πρακτικές και να διεκδικούν την κάλυψη των ωρών ειδικοτήτων που χρειάζεται το σχολείο τους από αντίστοιχες ειδικότητες.

 Καλούμε τη Διοίκηση να σταματήσει τις αλχημείες, προκειμένου να επιτυγχάνει κάλυψη των κενών που διαπιστώνονται στα σχολεία.

 Το αίτημά μας για ποιοτική εκπαίδευση όλων των παιδιών είναι αδιαπραγμάτευτο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης (25/4) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ. Ο πρωθυπουργός έστειλε το δικό του μήνυμα εν όψει των ε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το πολιτικό ντόμινο με τις «ορφανές» ψήφους των Σπαρτιατών μετά το «άκυρο» στη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στις αντιπαραθέσεις μετα . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για κάτι τέτοια βράδια τον πήρε, για κάτι τέτοια βράδια πήρε κι αυτός την απόφαση να περάσει στην απέναντι πλευρά του ποταμού και να φορέσει την πράσινη φανέλα. Ο Κώστας Σλούκας έπ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο αγώνας της Ουντινέζε με τη Ρόμα ξεκίνησε στις 14 Απριλίου, ωστόσο διεκόπη στο 71ο λεπτό, καθώς ο Εντικά κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο και αποφασίστηκε να διακοπεί το ματς. Το σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα για 25χρονη που προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της. Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έσπευσαν άμεσα στο σπίτι της κοπέλας, στην συμβολή των οδών Μαιζώνος και Ιεροθέου,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι ένα εμβληματικό έργο που αποτελεί, πλέον, σημείο αναφοράς της σύγχρονης Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να φτάσει ψηλότερα, να αναπτύσσεται και να ισχυροποιείται πολύπ
Image
Image

Search