ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεκαεπτά θάνατοι την τελευταία εβδομάδα από γρίπη, 77 οι νεκροί συνολικά

 Δεκαεπτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού της γρίπης την τελευταία εβδομάδα, ανεβάζοντας σε 77 το συνολικό αριθμό των νεκρών από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της γρίπης, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), οι 59 θάνατοι αφορούσαν ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), και 18 ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ. Πρόκειται για 44 άνδρες και 33 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 4 έως 91 έτη. Από τα 73 (94,8%) κρούσματα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α και από τα 4 (5,2%) ιός γρίπης τύπου Β. Τα 42 στελέχη γρίπης τύπου Α που απομονώθηκαν από τα προαναφερθέντα κρούσματα υποτυποποιήθηκαν, εξ αυτών 15 (35,7%) ανήκαν στον υπότυπο Α (Η1Ν1) και 27 (64,3%) στον υπότυπο Α (Η3Ν2). Τα 72 (93,5%) από τα 77 προαναφερθέντα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συνιστάται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, εξ αυτών εμβολιασμένοι ήταν οι 27 (37,5%).

 

Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 227 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 206 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ.

 

Την τελευταία εβδομάδα ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης 186 κλινικά δείγματα όλα από νοσοκομεία. Τα 66 (35,5%) εξ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα τα 44 (66,7%) ήταν τύπου Α και τα 22 (33,3%) ήταν τύπου Β. Τα 41 στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκαν, εξ αυτών τα 30 (73,2%) ανήκαν στον υπότυπο Α (Η3Ν2) και τα 11 (26,8%) στον υπότυπο Α (Η1Ν1). Συνολικά έχουν ελεγχθεί 2.287 κλινικά δείγματα.

 

«Παραμένουμε σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης στην Ελλάδα. Συν- επικρατούν οι υπότυποι A (H1N1) και A (H3N2), επισημαίνουν οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ και τονίζουν η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως του καλύτερου τρόπου προφύλαξης από τη γρίπη.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε δηλώσεις στο «achaianews.gr», προχώρησε η βουλευτής της «Νέας Αριστεράς» και πρώην υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, κατά την χθεσινή της επίσκεψη στην Αχαική πρωτεύουσα, όπου μ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβαλε σε δύο πλαστικές σακούλες είκοσι χιλιάδες ευρώ για να σώσει τη ζωή της κόρης του. Τόσο κόστισε η απάτη σε έναν ηλικιωμένο στην Τήνο καθώς «αετονύχηδες» κατάφεραν να τον εξαπα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:12 τα ξημερώματα της Τετάρτης  (15/5) στην Λακωνία.   Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγική τροπή πήρε η υπόθεση εξαφάνισης ενός 42χρονου στο Ηράκλειο Κρήτης. Η σύζυγος δήλωσε στην αστυνομία την εξαφάνισή του. Οπως είπε η γυναίκα, ο σύζυγός της πήγε χθες τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Τετάρτη το πρωΐ πρόκειται να συναντηθούν Κώστας Πελετίδης και Χριστίνα Αλεξοπούλου.   Ο Δήμαρχος Πατρέων είχε ζητήσει από καιρό συνάντηση με την υφυπουργό Μεταφορών και τελικά το ραντεβού κλε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ Αχαΐας αναφέρονται τα εξής: Ένα μαχητικό, μαζικό μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, έστειλε η μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στη συνοικία των Προσφυγικών της Πάτρας, που διοργάνωσαν οι Οργαν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για σήμερα Τετάρτη 15 Μαΐου προγραμματίζονται δειγματοληπτι
Image
Image

Search