ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καινοτόμο γερμανικό μοντέλο προβλέπει τα κρούσματα στην Ελλάδα για τις επόμενες 6 μέρες

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το μαθηματικό μοντέλο, που έχουν αναπτύξει Γερμανοί επιστήμονες για να προβλέψουν την πορεία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε διάφορες χώρες.

Για την Ελλάδα, προβλέπεται ήπια αύξηση των κρουσμάτων, που στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να φθάσουν τα 930 μέχρι το Σάββατο.

Τι κάνει το καινοτόμο επιδημιολογικό μοντέλο

Το μοντέλο έχει αναπτυχθεί από το Ινστιτούτο Robert Koch, που είναι ο βασικός επιστημονικός σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης.

Συμμετέχουν ερευνητές από το Institute for Theoretical Biology και IRI Life Sciences του πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου.

Τα δεδομένα που τροφοδοτούν το μοντέλο λαμβάνονται ηλεκτρονικά από τη βάση δεδομένων του κοροναϊού, που διατηρεί το αμερικανικό πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Οι προβλέψεις για την Ελλάδα

Έτσι με βάση τις προβλέψεις του μοντέλου στη χώρα μας προβλέπεται ήπια αύξηση κρουσμάτων, φτάνοντας τα 787 αύριο Τετάρτη 25/3, τα 848 κρούσματα την Πέμπτη 26/3, τα 913 την Παρασκευή 27/3, τα 947 το Σάββατο 28/3 και την Κυριακή 29/3 τα 705 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με γνωστά ονόματα στις ευρωλίστες τους τα οποία ανακοίνωσαν σήμερα (15/4), Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Νέα Αριστερά, μπαίνουν στην μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Η Ν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ισοπεδωτικός κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν έχασε ξανά σετ (3-0) και έκανε το 2-0 στους τελικούς της Volley League ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι δηλώσεις του Σλούκα:Για το ματς: "Είναι ένα σπέσιαλ παιχνίδι, πάντα ιδιαίτερο. Πάντα ένα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κρύβει κινδύνους, υπάρχει άγχος και το πρέπει, όπως εί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια στις 17 Απριλίου. Το Διο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Δημήτρης Νικολακό
Image
Image

Search