ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξάνεται από σήμερα το όριο ανέπαφων συναλλαγών

Αυξάνεται στα 50 ευρώ από 25 που ισχύει σήμερα, το όριο των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτα (contactless) χωρίς τη χρήση PIN με απόφαση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Το μέτρο θα ισχύσει από σήμερα Δευτέρα 30 Μάρτη και θα ισχύει έως την 31η Μάη.

Η αύξηση του ορίου, θα έχει ως αποτέλεσμα πάνω από το 80% των συναλλαγών σε καταστήματα τροφίμων, πρατήρια καυσίμων και φαρμακεία να γίνεται χωρίς την πληκτρολόγηση του ΡΙΝ από τον κάτοχο της χρεωστικής, πιστωτικής και προπληρωμένης κάρτας. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται σημαντικά η φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS.

Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ θα συνεχίσει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS. Συνίσταται η ανέπαφη συναλλαγή να γίνεται από τον κάτοχο της κάρτας. χωρίς να παραδίδεται η κάρτα πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος που διενεργείται η συναλλαγή.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία σε Πάτρα και Τρίπολη, όπου συναντήθηκε με διοικητές των Περιφερειών Δυτικής . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην αθωότητά του επέμεινε ο Αλέξης Γεωργούλης και δηλώσει πως η καταγγελία για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση που έχει γίνει σε βάρος του είναι ψευδής και δεν υπάρχει καμία κα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, που συγκροτήθηκε και λειτουργεί από το υπουργείο Τουρισμού,  μετέχει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πάνος Σακελλαρόπουλος ως εκπρόσωπος της Πε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της  της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας, αναφέρονται τα εξής: Στο δρόμο προς τις Ευρωεκλογές συνεχίζονται οι εκδηλώσεις διαλόγου που διοργανώνει η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, που συγκροτήθηκε και λειτουργεί από το υπουργείο Τουρισμού,  μετέχει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πάνος Σακελλαρόπουλος ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της  της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας, αναφέρονται τα εξής: Στο δρόμο προς τις Ευρωεκλογές συνεχίζονται οι εκδηλώσεις διαλόγου που διοργανώνει η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το νέο Δημαρχείο της Πάτρας ανοίγει επίσημα τις πόρτες του το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. για να υποδεχθεί εκείνους που έζησαν το κτήριο του παλαιού Αρσακείου ως μαθητές, εκπαι
Image
Image

Search