ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Μέτρα στήριξης των Επιχειρήσεων διεκδικεί ο Εμπορικός Σύλλογος

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών:

Τα μέχρις στιγμής νομοθετημένα κι εξαγγελθέντα μέτρα στήριξης της οικονομίας, παρά την εμφανή προσπάθεια επικοινωνιακής εκμετάλλευσής τους, καλύπτουν ελάχιστες επιχειρήσεις και με ανεπαρκή τρόπο.
 
Από την στιγμή που έχει επιβληθεί και ορθώς για λόγους Δημόσιας Υγείας καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας πρέπει να σταματήσει ο διαχωρισμός των επιχειρήσεων και το αλαλούμ με τους ΚΑΔ. Όλες οι επιχειρήσεις, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι πλήττονται πλην ελαχίστων και γνωστών εξαιρέσεων. Όλες οι επιχειρήσεις και κυρίως οι μικρομεσαίες που αποτελούν την καταπονημένη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας χρειάζονται και δικαιούνται γενναία μέτρα στήριξης.  
 
Τα μέτρα δεν μπορούν να εξαντλούνται σε αναβολές πληρωμών των υποχρεώσεων προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά. Αναβολές που θα συσσωρεύσουν υπερβολικές και μη δυνάμενες να εξυπηρετηθούν υποχρεώσεις στο άμεσο μέλλον.
 
Είναι απαραίτητο η πολιτεία να επωμιστεί συνολικά το κόστος των ενοικίων, του Δώρου του Πάσχα, τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που πλήττονται για το διάστημα που παραμένουν κλειστές και ισχύουν τα μέτρα καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.
Στο θέμα των τραπεζικών δανείων οφείλει η κυβέρνηση να μεσολαβήσει ώστε τους μήνες πού τα καταστήματα θα μείνουν κλειστά και θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας οι οφειλές σε στεγαστικά και επαγγελματικά δάνεια να μεταφερθούν χωρίς τόκους και επιβαρύνσεις στο τέλος κάθε σύμβασης.
Για τις μεταχρονολογημένες τραπεζικές επιταγές η αναστολή πληρωμής τους πρέπει να ισχύσει τουλάχιστον για 120 ημέρες από την λήξη των έκτακτων μέτρων ώστε να έχουν επανέλθει οι επιχειρήσεις σε μια κανονικότητα.
Ακόμη ζητούμε την άμεση ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων χωρίς διαχωρισμούς και χωρίς τη διαμεσολάβηση τραπεζών ώστε να στηριχθεί η μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση.
Το βοήθημα των 800 €,  το οποίο είναι και ανεπαρκές, πρέπει να αφορά όλες τις πληττόμενες  επιχειρήσεις και τους συναδέλφους που καταβάλουν τέλος επιτηδεύματος.
 
Η περίοδος που διανύουμε είναι μία περίοδος που η πλειοψηφία των συναδέλφων είχε παραγγείλει και παραλάβει δεκάδες εμπορεύματα που θα έπρεπε να πουληθούν ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Στην παρούσα κατάσταση κάνεις δεν γνωρίζει το πότε θα ανοίξουμε τα καταστήματα μας. Οπότε ζητάμε την άμεση αναβολή της εκπτωτικής περιόδου για 15 μόνο μέρες το μήνα του Αυγούστου.
 
Θεωρούμε τις παρεμβάσεις αυτές ως το ελάχιστο μετρό για να σηκωθούν ρολά την επόμενη μέρα στην Ελληνική κοινωνία και Οικονομία
 
Περιμένουμε την ενημέρωση για την συνολική δέσμη μέτρων που έχει εξαγγελθεί για την Δευτέρα 30/3/2020 για να τοποθετηθούμε συνολικά. 
Ευελπιστούμε ότι τα μέτρα θα είναι απαλλαγμένα  από τις ασάφειες και προχειρότητες των προηγούμενων ανακοινώσεων. Ότι θα ακούσουν την κραυγή αγωνίας του συνόλου σχεδόν του επιχειρηματικού και επαγγελματικού κόσμου της χώρας καθώς και των εργαζομένων. Ότι θα ληφθούν γενναία μέτρα για να μην έχουμε μετά το σεισμό του κορωνοϊού, τσουνάμι λουκέτων, νέων χρεών και νέων ανέργων.
 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Είναι να απορεί κανείς με το νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά ένα 7χρονο παιδί από την Πάτρα, μαθητής δευτέρας δημοτικού που ξυλοκόπησε έναν 8χρονο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά (1230) μαθητές Γυμνασίων της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα», πουλειτούργησε από από τις 27 Μαρτίου στην Πάτρα, . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αναστάτωση το απόγευμα της Πέμπτης, όταν ΙΧ αυτοκίνητο κινούμενο πάνω στη γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης με κατεύθυνση προς Πάτρα, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εξετράπη της πορείας . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές θα ολοκληρωθεί άμεσα, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο παρά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά (1230) μαθητές Γυμνασίων της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα», πουλειτούργησε από από τις 27 Μαρτίου στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (9/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στο μεγαλύτερο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεύεται τηνΠαρασκευή ο 47χρονος Φίλιππος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο Ηταν παντρεμένος με την πρώην παρουσιάστρια εκπομπών Ματίνα Μιχάλη με την οπ
Image
Image

Search