ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H πανδημία κάνει την Ελλάδα περιζήτητη: Μαζικές αιτήσεις για επαναπατρισμό

Πάνω από 4.000 Έλληνες και ομογενείς που ζουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αιτηθεί ηλεκτρονικά τον επαναπατρισμό τους στη χώρα μας, καθώς η τρομακτική εξάπλωση του κορονοϊού μετά την καθυστέρηση της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον στη λήψη μέτρων, έχει σκορπίσει φόβο και ανησυχία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr οι αιτήσεις δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητές, τους ταξιδιώτες και όλους εκείνους που έχουν επιστρέψει μέχρι σήμερα από την Μεγάλη Βρετανία,

αλλά με ελληνικής καταγωγής πολίτες που θεωρούν την Ελλάδα μετά τα μέτρα που έλαβε, πιο θωρακισμένη ως χώρα απέναντι στον φονικό ιό.

 

Στο συμπέρασμα αυτό έχουν καταλήξει μετά και τον καθημερινό έλεγχο που κάνουν στις στατιστικές και τα στοιχεία που σχετίζονται με τους αριθμούς κρουσμάτων και νεκρών από τον κορονοϊό που μέχρι ώρας στην Ελλάδα δείχνουν να είναι πιο ελεγχόμενοι σε σχέση με τους ξέφρενους ρυθμούς που παρουσιάζει η πανδημία στο Λονδίνο.

 

Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα της Πρεσβείας

Η απόφαση όλων αυτών των πολιτών για επαναπατρισμό δεν ήταν τυχαία, καθώς πριν από λίγες ημέρες η Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο, καλούσε τους ενδιαφερόμενους μέσω συγκεκριμένης διαδικτυακής πλατφόρμας να εγγραφούν στις καταστάσεις αιτούντων επαναπατρισμό.

 

Ο επαναπατρισμός των ανωτέρω πολιτών θα αποφασισθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση και βάσει του προγραμματισμού και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Θέλουν να έρθουν… και Γερμανοί!

Επίσης την Πρεσβεία τους στη Γερμανία έχουν επισκεφτεί και πολλοί Γερμανοί πολίτες, οι οποίοι κάνουν προσπάθειες να έρθουν στη χώρα μας, καθώς διατηρούν εξοχικά σπίτια σε Κρήτη και Πελοπόννησο.

newsit.gr

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Το κλίμα νευρικότητας και ανησυχίας που πυροδοτήθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και ειδικότερα με την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ εξακολουθεί να αποτυπώνεται . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πι . . .
LIFE STYLE

Το ενδεχόμενο του γάμου με τη σύντροφό του, Ιωάννα Τούνη, ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, κατά τη διάρκεια δημόσιας εξόδου το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου. Την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σημαντική ανταπόκριση πολιτών, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσηςεκπροσώπων φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Απριλίου ηημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-
Image
Image

Search