ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Αλλοι 919 θάνατοι στις ΗΠΑ- Φόβοι για αναζωπύρωση λόγω των διαδηλώσεων

Τους 107.000 θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού ξεπέρασαν οι ΗΠΑ το τελευταίο 24ωρο. Αλλες 919 ανθρώπινες απώλειες καταμέτρησε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς ως τις 03:30 ώρα Ελλάδας, με το σύνολο να φτάνει τις 107.099, την ώρα που τα κρούσματα στην χώρα έχουν φτάσει τα 1.851.530. Αν και η πανδημία επιβραδύνθηκε στη χώρα, επαγγελματίες της υγείας ανησυχούν για τον κίνδυνο να υπάρξει αναζωπύρωση τις επόμενες εβδομάδες λόγω των μαζικών διαδηλώσεων εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας που σημειώνονται σε δεκάδες πόλεις της χώρας, με αφορμή την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Εδώ και πάνω από μία εβδομάδα, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν πάρει μέρος μαζικά στις πορείες και τις διαδηλώσεις σε πάνω από 140 πόλεις των ΗΠΑ που πυροδότησε ο θάνατος του 46χρονου Αφροαμερικανού κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς στην Μινεάπολις.

Κορωνοϊός: Το Μεξικό ξεπέρασε τους 1.000 νεκρούς σε ένα 24ωρο

Αυξάνονται ραγδαία τα θύματα του κορωνοϊού στο Μεξικό, καθώς το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νέο θλιβερό ρεκόρ θυμάτων

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το 24ωρο καταγράφηκαν 1.092 θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού, καθώς και 3.912 νέα κρούσματα, αριθμοί που αποτελούν θλιβερό ρεκόρ από την ημέρα που ξεκίνησε η εξάπλωση της πανδημίας στην χώρα.

Πλέον, το σύνολο ανέρχεται σε 11.729 θανάτους και 101.238 κρούσματα, με τον αριθμό των θανάτων το τελευταίο 24ωρο, να είναι σχεδόν διπλάσιος από το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ. Αξιωματούχοι έχουν τονίσει μάλιστα, ότι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί είναι πιθανότατα πολλαπλάσιος από αυτόν που καταγράφεται επίσημα μέχρι στιγμής.

 Χειροτερεύουν τα πράγματα στην Βραζιλία- Νέο θλιβερό ρεκόρ με 1.349 θανάτους

Δεν έχει τελειωμό η τραγωδία με τα θύματα εξαιτίας του κορωνοϊού στην Βραζιλία.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καταγράφηκαν άλλοι 1.349 θάνατοι, αριθμός που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ. Με την πανδημία να δείχνει πως δεν έχει φτάσει ακόμη στην κορύφωσή της στην χώρα της Λατινικής Αμερικής, το σύνολο των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 32.548, χίλια περίπου λιγότερα από αυτά της Ιταλίας που βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως, σε απολογισμό ανθρώπινων απωλειών.

Η Βραζιλία καταγράφει επίσης 584.016 επιβεβαιωμένα κρούσματα, καθώς το τελευταίο 24ωρο βρέθηκαν άλλα 28.633. Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ θανάτων ασθενών εξαιτίας της πανδημίας είχε σημειωθεί μόλις την προηγουμένη ημέρα και ήταν 1.262.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τραγωδία στην οδό 25η Μαρτίου στην Παραλία Πατρών στις 3.15 το απόγευμα. Οδηγός ΙΧ έχασε τον έλεγχο και το όχημά του καρφώθηκε σε μάντρα σπιτιού. Οταν έφθασαν κάποιοι για βοήθεια δ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εκτός εαυτού βγήκε, για λόγο που δεν έχει διευκρινιστεί, ένα ανήλικο κορίτσι μόλις 15 χρόνων στο Αγρίνιο και επιτέθηκε με πρωτοφανή βιαιότητα στην κατά δυο χρόνια μεγαλύτερη αδελφή . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο από την μοιραία νύχτα της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αναργύρων, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το Star, χρειάστηκε ν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 2024», η Ολυμπιακή Φλόγ
Image
Image

Search